5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Galatasaray:4 - Çaykur Rizespor:0

Turkcell Süper Lig'de, Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasındaki mücadele Galatasaray'ın 4-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Lincoln'ün golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıda Volkan'ın golüyle 2-0 öne geçti. Ardından sahneye Kral Hakan Şükür çıktı, Hakan Şükür ilk golüyle Metin Oktay'ın gol rekorunu geçti, ikinci golüyle de Tanju Çolak'ın rekorunu egale etti.

İLK YARI

3. dakikada Barış'ın sağdan kullandığı korner atışında, arka direkte Ayhan'ın gelişine sert volesi sonrası top yandan direği adeta yalayarak auta çıktı.
14. dakikada ceza sahası önünde topu kontrol eden Lincoln, Çaykur Riztesporlu defans oyuncularından sıyrılır sıyrılmaz yaklaşık 20 metreden yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturarak çok şık bir gole imza attı: 1-0.
18. dakikada Lincoln'ün soldan ortası sonrası ceza sahası içinde iyi yükselen Barış, kafayla çok sert bir vuruş yaptı. Kaleci Gonzales'in ilk müdahalesinin ardından top üst direğe vururken, ikinci hamlede Gonzales son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.
26. dakikada ceza sahası sol çaprazında Hakan ile verkaç yaparak Çaykur Rizespor defansının arkasına sarkan Ayhan'ın sert vuruşunda meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.
28. dakikada sol çaprazdan Riberio'nun kullandığı serbest vuruş sonrası Galatasaray ceza sahası içinde hiçbir oyuncu topa dokunamayınca, meşin yuvarlak auta çıktı.
40. dakikada Ferdi'nin dar açıya rağmen sol çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Orkun'un ellerinde kaldı.
45. dakikada sol kanattan hızlı gelişen Çaykur Rizespor atağında Ferdi'nin ortaladığı topa ceza sahası içinde Rodriguez dokunamayınca konuk ekip önemli bir fısatı değerlendirememiş oldu.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğünde tamamlandı.

İKİNCİ YARI

47. dakikada ceza sahası dışında sol çaprazdan Lincoln'ün kullandığı serbest vuruşta top kaleci Gonzales'de kaldı.
50. dakikada Lincoln'ün pasıyla ceza sahası sol çaprazında topu kontrol eden Ayhan'ın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Gonzales'ten döndü ve Çaykur Rizespor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.
51. dakikada kaleye yaklaşık 35 metre mesafeden Servet'in sert şutunda, üst köşeye giden topu kaleci Gonzales uzanarak kontrol etti.
66. dakikada kaleyi karşıdan gören pozisyonda yaklaşık 25 metreden Volkan'ın kullandığı serbest vuruşta baraja da çarpan top yan direkten döndü. Pozisyonun devamında Linderoth'un soldan yaptığı ortada ise arka direkte Hakan'ın yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Gonzales'te kaldı.
72. dakikada ceza yayının hemen solunda Galatasaray'ın kazandığı serbest vuruşta topun başına Volkan geçti. Yerden oldukça sert bir vuruş yapan Volkan, kaleci Gonzales'in solundan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0.
77. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Arda'nın ortasında, altı pas önünde müsait durumda şık bir kafa vuruşu yapan Hakan, kaleci Gonzales ve Serhat'ın çabalarına rağmen ağları havalandırarak farkı 3'e çıkardı: 3-0.
84. dakikada Çaykur Rizespor ceza sahası içinde oluşan karambolde Ümit'in sert vuruşu kaleciden dönerken, pozisyonun devamında Arda'nın ıskaladığı meşin yuvarlağı, Hakan düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 4-0.
Kalan sürede her iki takımın çabaları da gol getirmedi ve Galatasaray, karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray, Çaykur Rizespor ile oynadığı Turkcell Süper Lig'in ilk maçına yenilenmiş kadrosuyla çıktı.
Sarı-kırmızılılar, Çaykur Rizespor karşısında ilk 11'de geçtiğimiz sezondan farklı 6 yeni transferle maça başlarken, Lincoln, Linderoth, Servet, Orkan, Volkan ve Barış ilk kez resmi bir maçta Galatasaray forması giydi.
Hasan Şaş cezası, Mehmet Topal ve Çağrı da sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmazken, sakatlığı düzelen Arda yedekler arasında yer aldı. Rubin Kazan'a transferi gündemde olan Tomas da kadroya alınmadı. Yeni transfer Bouzid ise yedek bekledi.
Galatasaray'da hastalığı bulunan kaleci Aykut da kadroda yer bulamazken, bu oyuncunun yerine genç kaleci Fırat kadroya dahil edildi.

LINCOLN İMAJ DEĞİŞTİRDİ

Galatasaray'ın çok şey beklediği yeni transfer Lincoln, Çaykur Rizespor maçına yeni imajıyla çıktı.
Maçtan önce saçlarını kestiren Lincoln, yeni imajıyla lige başladı.
Bu arada forvet oyuncusu arayışlarını bir türlü sonuçlandıramayan Galatasaray, lige Hakan Şükür-Ümit Karan ikilisi ile başladı.

"HAKAN" LINDEROTH

Basın mensuplarına dağıtılan esame listesinde yeni transfer Linderoth'un tam adı "Tobias Jan Hakan Linderoth" olarak yazılınca,İsveçli futbolcunun "Hakan" ismini de taşıdığı ortaya çıktı.

80 BİN KİŞİLİK STAT BOŞ

Yeni sezona büyük umutlarla başlayan Galatasaray, ilk maçını boş tribünler önünde oynadı.
Fenerbahçe maçında çıkan olaylar nedeniyle PFDK'dan 5 maç ceza olan Galatasaray, bunlardan ilkini stadındaki yenileme çalışmaları nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadı. Sarı-kırmızılılar, 80 bin kişilik statta sadece basın mensupları ile görevlilerin izlediği karşılaşmada sezona başladı.

BAŞKAN CANAYDIN VE ULUSOY YAN YANA İZLEDİ

Maçı milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim de izlerken, geçtiğimiz sezon ligde maçlara gelmeyen Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın karşılaşmayı Protokol Tribünü'nde Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy ile birlikte izledi.
Galatasaray, PAF Ligi'nde oynanan karşılaşmada rakibini 2-0 mağlup etti. Feldkamp'ın izlediği maçta sarı-kırmızılılar rakibini Özgürcan ve Erhan'ın golleriyle mağlup etti. Her iki kulübün PAF takımı oyuncuları da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı izledi.

HAKAN ŞÜKÜR LİGE REKORLA BAŞLADI...

Galatasaray'ın milli futbolcusu Hakan Şükür, geçen sezon yakalayamadığı gol rekorlarına, bu sezon ligin başında ulaşmayı başardı.
Türk futbol tarihine damgasını vurarak, gözünü Metin Oktay ve Tanju Çolak'ın gol rekorlarına diken deneyimli futbolcu, Turkcell Süper Lig'de geçen sezon gol yollarında umduğunu bulamadı.
Çaykur Rizespor maçının son bölümünde 2 gol birden atan Hakan Şükür, sarı-kırmızılı forma altında 219 gole ulaşarak, Metin Oktay ile bu maç öncesinde 217 golle paylaştığı "Galatasaray forması altında en çok gol atan futbolcu" rekorunu eline geçirdi.
Hakan Şükür, Türkiye Ligleri'nde de toplam 240 gole ulaşarak, Tanju Çolak'a ait olan "En çok gol atan" futbolcu rekoruna da ortak oldu. Hakan, 1 gol daha atması halinde bu rekora da tek başına sahip olacak.

SON GOLÜNÜ YİNE BİR SEYİRCİSİZ MAÇTA ATMIŞTI

Lig maçlarında son golünü 27 Ocak'ta, sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'nda seyircisiz oynanan ve 2-0 biten maçta 44. dakikada Ankaraspor'a atan Hakan Şükür, bu karşılaşmadan sonra ligde gol bulamamıştı.
Hakan Şükür, sarı-kırmızılı takımın geçen sezondan kalan 5 maçlık seyircisiz oynama serisinin ilkinde 2 gol birden bularak rekortmen sporcular arasında yerini aldı.


 

AA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2007 Pazar 23:38:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?