5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Gaz sızıntısında faciadan dönüldü

Rize’de bir işyerinde tüpten sızan gazın neden olduğu patlamada bir kişi yaralandı. Olay, Rize’nin Ekrem Orhon Mahallesi’nde bulunan Murat Hoca’nın Yeri isimli lokantada sabah saatlerinde meydana geldi.

İşyeri sahibi eski Çaykur Rizespor Antrenörü Murat Ateş (53), sabah dükkanına girmek istediği anda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiye dışarı kaçan Ateş’in patlama sonrasında oluşan alevler nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi.

Lokantanın yakınında bulunan 3 iş yeri daha patlamadan etkilenerek zarar görürken, çevredeki birçok evin de camları kırıldı. Tüpgaz sızıntısı sonucu meydana gelen patlamanın ardından yangın meydana gelmemesi büyük bir faciayı önlerken, lokantanın bitişiğinde bir tüpçü dükkanının bulunması kısa süreli bir panik yaşanmasına yol açtı.

Patlama sonucu oluşan alevler nedeniyle vücudunun çeşitli yerleri yanan Ateş, olayın ardından Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ateş’in hayati tehlikesinin bulunmadığı ve durumunun iyi olduğu öğrenilirken, patlamaya arızalı tüpten sızan gazın neden olduğu tahmin ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2005 Cumartesi 15:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?