30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Gaziye 12 yıl sonra ödül

GAZİ 12 YIL SONRA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kuzey Irak’ta vatani görevini yaptığı sırada mayın patlaması sonucu yaralanan Rizeli gazi Deniz Piyade Er Hızır Ali Mavdar, yaralandıktan 12 yıl sonra bugün düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası ve Cumhurbaşkanlığı Beratı ile ödüllendirildi.

Rize’nin Ardeşen İlçesi Doğanay Köyü’nde ikamet eden Hızır Ali Mavdar, 1998 yılında Kuzey Irak’ta vatani görevini yaparken, bir çok mayının patlaması sonucu karın ve sırt kısmından ağır yaralanmıştı. Vücudundan 12 şarapnel parçası çıkartılan Mavdar, tedavisi tamamlandıktan sonra gönüllü olarak birliğine dönerek kalan 2 aylık askerlik görevini de tamamlamıştı.

Deniz Piyade Er Hızır Ali Mavdar, gazi olduktan 12 yıl sonra bugün Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası ve Cumhurbaşkanlığı Beratı ile ödüllendirildi. Çok sayıda şehit ve gazi yakınının yanı sıra, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve rütbeli askerin katıldığı tören şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı.

Açılış konuşmasını yapan Rize Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu’nun sözleri sitem dolu oldu. Aksu, terör suçlularının hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için yasal düzenleme yapılmasını isteyerek “Bu vatan evlatları vatanlarını korumak için canlarını ortaya koyarken vatan hainlerine verilen cezalar bizi tatmin etmiyor. Bir terörist cezasını tamamlayıp serbest kaldıktan sonra intihar eylemcisi olarak tekrar yurdumuza girebiliyor. Yakalanan teröristler gün yüzü görmemelidir. 5 yıldızlı konfora sahip yerlerde beslenmemelidir. Sizler arada sırada da olsa derneğimizi ziyaret edin. Derneğimizi ziyaret etmemeniz, iadeyi ziyarette bile bulunmamanız bizleri çok üzüyor. Millet olarak şehitlerimize gereken değeri veremiyoruz” dedi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ise yaptığı konuşmasında şehitlerin sadece ailelerinin ya da derneğin değil, 72 milyonun şehidi olduğunu ifade ederek “Bir toprak parçasının üstünde yaşayanlar varsa ve o toprak için ölüyorlarsa o toprak parçası o zaman vatan olur. Gazilerimiz kendi iradelerinin dışında sağ kalmışlardır. Bu kardeşimiz yaşadığı olayda şehit olabilirdi. Kendi iradesi dışında sağ kalmıştır. Gazilik rütbesi de o nedenle şehitlik kadar önemlidir. Bu hizmetin karşılığı asla ödenemez. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Anadolu toprakları bu millet var oldukça vatan olmaya devam edecektir. Şehit ailelerimizden gelen talepleri karşılayabileceğimiz ölçüde karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak her talebinde karşılanması mümkün değildir. Bu yüzden hoşgörünüze sığınarak anlayış bekliyoruz. Şehitlerimiz sadece ailelerinin ve derneğin değil 72 milyonun şehidi ve evladıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Rize Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu, Devlet Övünç Madalyası ve Cumhurbaşkanlığı Beratını gaziye takdim ettiler.

GAZİ 12 YIL SONRA ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 13:57:04
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 14:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?