3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Görkemli devir teslim töreni

Yerel seçimlerde DSP'den Tekkeköy Belediye Başkanı seçilen Hayati Tekin, görkemli bir törenle eski Başkan Mustafa Yücel'den görevi devraldı.


Başkan Tekin ilk olarak Tekkeköy Merkez Camii'nde düzenlenen mevlide katıldı. Daha sonra kalabalık bir vatandaş grubuyla birlikte İlçe Seçim Kurulu'na giden Hayati Tekin, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Abdullah Bilgiç'ten mazbatasını aldı. Tekkeköy Belediye binası önünde toplanan yaklaşık 6 bin kişinin katılımıyla devir teslim töreni düzenlendi. Törende eski Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Yücel de hazır bulundu. Törende vatandaşlara seslenen Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, "Değerli Tekkeköylüler, sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonra icraat zamanı. En büyük yük omuzlarımda ve bunun farkındayım. Bana oy verenler veya vermeyenler bundan sonra icraatlarımızda kesinlikle ve kesinlikle 'şucu-bucu' ayrımı yapmayacağız. Herkesin geleceğine ayrımsız hizmet tek hedefimiz. Belediyenin borçsuz devredildiği söylendi. İnşallah yoktur. Borcu olmaması, hizmet üretme açısından daha rahat bir ortamda bulunmamıza imkan tanıyacaktır. Tekkeköy halkının hakkını koruma ve bu konuda gerekli mücadelemi sürdüreceğim. Tüm halkımıza yaşadığımız demokrasi şöleninin örnek olmasını diliyorum. Herkes birbirinde destek olsun, sonuçta kazanan halk olsun" dedi.


Tekin'e başarılar dileyen Mustafa Yücel, demokrasilerde kazananın ve kaybedenin de kardeş olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Yücel, Tekin'i kutlayarak bir buket takdim etti. Törenin ardından Hayati Tekin'in yeni görevinde başarılı olması dileğiyle kurban kesilerek makama girişi yapıldı. Tekin'in isteği üzerine kesilen büyükbaş ve küçükbaş hayvan Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlandı. Makama geçen Başkan Hayati Tekin, tebrikleri kabul etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 16:30:22
Güncelleme :6 Nisan 2009 Pazartesi 17:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?