4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Gündoğdu Rize'ye bağlanmasın imzası

Gündoğdu Beldesi sakinleri, beldenin Rize Belediyesi’ne bağlanmasını engellemek için 3 bin 560 imza topladı.

Geçtiğimiz yıl Rize Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Rize’ye bağlı Gündoğdu Beldesi’nin Rize Belediyesi’ne bağlanması için çalışma başlatılmıştı. Konuyla ilgili olarak Gündoğdu Belediye Meclisi bağlanmama yönünde karar alırken, konu Danıştay’a taşınmıştı.

Gündoğdu Beldesi sakinleri 6 bin 202 olan belde nüfusunun Rize’deki 7 ilçe ve 8 beldeden daha yüksek olmasına rağmen belde statüsünden mahalle statüsüne düşmesine karşı çıkarak imza kampanyası başlattı. Şu ana kadar 3 bin 560 imza toplanarak ilgili yerlere ulaştırıldı.

Konuyla ilgili şu ana kadar sessiz kalan AK Partili Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, bugün çalışmaları ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kararı Gündoğdu afetinden sonra yaşanmış ikinci bir afet olarak değerlendiren Yıldız, “Bu karar alındığında ben dahil Gündoğdu sakinlerinin bu konudan haberi yoktu. Rize Belediyesi’nin aldığı bu kararı basından öğrendik. Bu karar yaşadığımız afetten sonra bizim için ikinci bir afet etkisine neden oldu. Ben koltuk için asla ilkelerimden taviz vermem. Bir gün bile onurlu, şerefli ve doğru hizmet etmek bizim için yeterlidir. Seçimden önce kapı kapı gezerek Gündoğdululara bazı sözler verdik. Seçim öncesi rakiplerimiz ‘AK Parti’nin adayı kazandıktan sonra Gündoğdu’yu Rize’ye bağlayacak’ diye aleyhimizde kampanya yürüttü. Üst düzey siyasilerimizden aldığımız söz ile bizde seçmenimize bunun gerçekleşmeyeceği sözünü verdik” dedi.

GÜNDOĞDU İLÇE OLMALI

Gündoğdu’nun mahalle değil de ilçe olmayı hak ettiğini belirten Yıldız, “Rize’nin 21 belediyesi var. Gündoğdu Belediyesi’nin nüfusu bu belediyeler arasında 7 ilçe ve 8 belde nüfusundan daha fazla. Belde nüfusumuz 6 bin 202. Beldemiz her geçen gün ivme kazanıyor. Görevde bulunduğum son üç yıl içerisinde mevcut konut sayısı yüzde 20 artmıştır. İnsanlarımız bölgede yaşamayı ayrıcalık olarak görüyor. Ben Gündoğdu’nun ilçe olmayı çoktan hak ettiği kanaatindeyim. Bir mahalle olması bizim için hiç uygun değil. Gündoğdu’yu sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda gere getirir. Halkın ağzı ile söylüyorum. 3 bin 560 imza sahibi Gündoğdu’yu Rize’ye bağlamak istemiyoruz diyor. Bu talebin karşısında biz siyasilerin Kayıtsız kalması mümkün değil” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2012 Salı 17:31:43
Güncelleme :13 Mart 2012 Salı 17:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?