5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Gündoğdu’nun yaraları sarılamadı

GÜNDOĞDU’NUN YARALARI SARILAMADI

Rize’nin Gündoğdu Beldesi’nde 26 Ağustos 2010 tarihinde meydana gelen afetin yol açtığı hasarlar aradan 5 ay geçmesine rağmen hala onarılamadı.

Gündoğdu Beldesi Taşlık Köyü Baltacı Mahallesi’nin araç yolu halen ulaşıma açılamadı. Mahalle içerisindeki heyelan riski altındaki yüksek gerilim hatları büyük tehlike saçıyor. 30 bin volt enerji taşıyan bir direğin bir ayağı boşlukta duruyor. 100’e yakın çay üreticisinin çay tarımında kullandığı Çaykur’a ait 580 metre karelik çay alım yeni halen toprak altında bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan köy sakinlerinden Osman Bahri Baltacı, “Afetin üzerinden 5 ay geçti. Mahallemizde hiçbir şey yapılmadı. Yolumuzun altı tamamen boşalmış durumda. Trafiğe kapalı. Yol her an çökebilir. Çay alım yerimiz toprak altında. Mayıs ayında çay hasadı başlayacak. Bu alım yeri açılmazsa, yolumuzda olmadığında topladığımız çayları kilometrelerce sırtımızda taşımak zorunda kalacağız. Bu hasarların giderilmesi insan gücü ile mümkün değil. Biz iş makinesi istiyoruz. İş makineleri ile hafriyat kaldırılırsa kalan işi köylü olarak iş birliği ile yaparız. 5 aydır bizi görmeyen yetkililerin artık derdimizi görmelerini istiyoruz” dedi.

GÜNDOĞDU’NUN YARALARI SARILAMADI
GÜNDOĞDU’NUN YARALARI SARILAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 14:41:01
Güncelleme :11 Ocak 2011 Salı 17:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?