3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Güneysu'ya yatırımcı ilgisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın babaocağı olan Rize’nin Güneysu ilçesindeki yatırımların büyük bölümünün hayırsever desteği ile tamamlandığı bildirildi.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Güneysu’da yapılan yatırımları değerlendirdi.

Güneysu’nun 1988 yılında ilçe olduğunu hatırlatan Minder, Güneysu’ya AK Parti iktidarı dönemine kadar hizmet getirilmediğini söyledi. İlçeye son beş yıl içerisinde yapılan yatırımlar ile geri kalmışlığın önüne geçildiğini kaydeden Ahmet Minder, Güneysu’nun eğitim, sağlık ve spor alanındaki üst yapı ihtiyacının büyük oranda giderildiğini, önümüzdeki 5 yıllık dönemde alt yapı çalışmalarına ağırlık vereceklerini kaydetti.

Minder, açıklamasında, “Kamuoyunda ilçemizin, Başbakanımızın baba ocağı olduğu için merkezi hükümetten büyük oranda destek aldığı düşünülüyor. Bazı yatırımların gereksiz olduğu söyleniyor. İlçemizde yapılan yatırımların büyük bölümü hayırsever desteği ile yapılmıştır. Gereksiz hiçbir yatırım yoktur. İlçemizde dikkat çeken Tenzile Erdoğan Hastanesi Atasoy Kuyumculuk tarafından yaptırılmıştır. Kültür Merkezi işadamı Ahmet Gür ve ortakları tarafından yaptırılmıştır. İMKB tarafından 7 bin metrekarelik bir alanda ilköğretim okulu yaptırılmıştır.

Sayın Halit Cıngıllıoğlu tarafından 5 bin metrekare arazi üzerinde Öğretmen Lisesi ve 200 kişilik öğrenci yurdu yapılmıştır. Şükrü Topçu tarafından bağışlanan 40 dönüm arazi üzerinde Kızılay tarafından rehabilitasyon merkezi yapılmaktadır. Bunların yanında Jandarma Hizmet ve Lojman binaları, Kapalı Spor Salonu ve Futbol Sahası, TOKİ konutları, Sanayi Sitesi, Yeni Hükümet Konağı, Eski Sokak Projesi devam etmektedir. Bunlara benzer bir çok hayırsever yatırımları vardır” dedi.


Güneysu sınırları içerisinde bulunan ÇAYKUR Çay Fabrikası’nın başka bir yere taşıyarak yerine 10 dönümlük arazisi üzerinde eğitim kampüsü kurmayı planladıklarını belirten Minder, DSİ tarafından Güneysu’nun 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak içme suyu projesi için çalışma başlattıklarını söyledi.
Güneysu ilçesi Gürgen Deresi üzerinde yapımı devam eden Hidroelektrik Santrali ile derede suyun azalacağına dikkat çeken Minder “Su azaldıktan sonra çevresel olumsuzlukların yaşanmaması için yüklenici firma ile bir anlaşma yaptık. Firmaya ‘enerji karlı bir iş, 5 yılda kendini amorti ediyor. Bir yılda bizim için çalışın’ dedik.

Firma tarafından dere üzerindeki mahallelerin alt yapıları yapılarak, önceden dereye akan atıklarını 9 km mesafeden taşıyarak deniz deşarjının sağlanması için yardım istedik. Firma bu yönde çalışmaya başladı. Bu sayede derede suyun azalmasıyla birlikte olası çevresel olumsuzlukları şimdiden önlemiş olduk. Bu talebimizi yerine getirmeyen ikinci bir firmanın HES yapım çalışmalarını durdurduk” diye konuştu.


“İlçemizde yapılan tüm hizmetleri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği olmadan yapmamız mümkün değildi” diyen Minder “Ancak yaptığımız tüm çalışmalarda devletimize en az miktarda yük olmaya gayret gösterdik. Devlet imkanlarından en az miktarda istifade edip bu kadar projenin hayata geçirildiği bir başka yer olduğunu düşünemiyorum” açıklamasını yaptı.
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 14:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?