30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Gürcü eşini arıyor!

PARASINI VE OĞLUNU ALIP KAÇAN GÜRCÜ EŞİNİ ARIYOR

Elindeki tüm parasını ve oğlunu alıp kayıplara karışan eşini arayan Kayserili İbrahim Tuz, yetkililerden oğluna kavuşmak için yardım istiyor.

Kayseri’de işçi olarak çalışan İbrahim Tuz (34) 2005 yılında Kayseri’de tanıştığı Gürcü uyruklu Khatuna Sharashenidze (39) ile evlendi. Evliliğin ardından Türk kimliği alan Khatuna, Aleyna Tuz adını aldı. Bu evlilikten de Bayram adında bir erkek evlat sahibi olan çift, 5 yıldır Kayseri’de yaşarken, zaman zaman eşinin memleketi olan Gürcistan’ın Kutaisi bölgesine gidiyordu. İbrahim Tuz, geçtiğimiz pazar sabahı evinden 11 bin TL’ye yakın parayı alıp çıkan ve bir daha görülemeyen eşini ve beraberinde götürdüğünü düşündüğü çocuğunu arıyor.

İbrahim Tuz yaptığı açıklamada “Eşimle 2005 yılında evlendik. Kayseri’de yalnız ve çaresiz kalıyordu. Hem ona yardım etmek hem de sıcak bir aile kurmak istedim. Bu evliliğimizden birde erkek çocuğumuz oldu. Fakat uzun zaman içerisinde eşimin harcamaları beni zora sokmaya başlamıştı. Eşim Gürcistan’da bulunan ve başka bir eşinden olan 2 kızına sürekli para göndermemi istiyor, hatta bana bütün mal varlığını satmamı ve Gürcistan’a yerleşebileceğimizi aksi takdirde çocuğunu alıp kendinin oraya gideceğini söylüyordu. Son birkaç yıldır iyice huzurumuz kaçmaya başlayınca Khatuna, ailesinin yanına gitmek istedi. Bende bütün işlerimi bir yana bırakıp onunla birlikte Kutaisi’ye gittim. 2,5- 3 aya yakın orada kaldık ve dönerken Sarp Sınır Kapısı’ndan geçerken polisler eşimin sabıkalı olduğunu ve tutuklamak zorunda kalacaklarını söyledi. İşin içinde bir yanlışlık olabileceğini söyledim fakat isim ve soy isim birebir uyuyordu. Sadece bir harf farkı vardı. Ama sonuç olarak oradan sorunsuz bir şekilde ayrıldık fakat bu konu benim aklıma takıldı ve araştırdım. Eşimin benden önce Nevşehir’li biri ile daha evlendiğini, Gürcistan’da olan 2 kızının yasal olmayan yollarla Türkiye’ye girdiğini daha sonra sınır dışı edildiklerini öğrendim” dedi.

Geçtiğimiz Pazar günü evde yokken çocuklarını alıp kaçtığını öğrendiğini kaydeden Tuz “İlk aklıma gelen şey Kutaisi’ye dönme ihtimali oldu. Fakat eşimin pasaportu benim iş yerimdeki kasadaydı. Baktım almamıştı. Çocuğumun kimliği de bende duruyor. Sadece Gürcü ve Türk iki kimliğini yanına almış, eşyalarını bile almadan gitmiş. Terminale gidip kamera kayıtlarına baktırdık. Orada bir başka tanımadığım adam ile görüntüleri var. Ama yanında çocuğum yok. Onları görünce deliye döndüm.Ben artık eşimden vazgeçtim çocuğumu istiyorum. Evladım bana çok düşkündü şimdi nerde ne yapıyor bilmiyorum. İşimi her şeyimi bıraktım yollara düştüm. Perişan durumdayım. Sınır Kapısı’ndaki yetkililer, bu isimle hiç kimsenin karşı tarafa geçiş yapmadığını söyledi. Pasaportları benim elimde yurtdışına nasıl çıkabilir ki? Sokaklara kayıp ilanları yapıştırıyoruz. Her ne şekilde olursa olsun çocuğumu bulmama yardımcı olana para yardımı yapacağım. Yeter ki ben çocuğuma kavuşayım” diye konuştu.

PARASINI VE OĞLUNU ALIP KAÇAN GÜRCÜ EŞİNİ ARIYOR
PARASINI VE OĞLUNU ALIP KAÇAN GÜRCÜ EŞİNİ ARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:00:00
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 19:08:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?