3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Gürcü gençler Kur'an öğreniyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteği ile 22 Gürcü genç, Rize'de Kur'an-ı Kerim eğitimi alıyor.


Üniversiteye hazırlık için Gürcistan'dan Rize'ye gelen Gürcü gençler, Diyanet İşleri Başkanlığı Rize İl Müftülüğü Felenksu Kuran-ı Kerim Kursu'nda kalıyor. Rize'de üniversiteye hazırlık eğitimlerini sürdüren gençlerin tüm masrafları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılanıyor. Gençler ayrıca kaldıkları kursta dini eğitim alıyor. Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen Gürcü gençler Gürcistan'da Kur'an-ı Kerim öğretmeyi hedefliyor.
Gürcü gençlerden biri, Rize'de eğitim görmekten mutlu olduklarını belirterek, "Burada hem üniversiteye hazırlanıyoruz hem de dinimizi öğreniyoruz. Türk Devleti sayesinde artık İslam dini ülkemizde de öğretiliyor. Ancak bu eğitimi burada almamızı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Rize İl Müftüsü İlyas Serenli de yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın uygulamaları kapsamında her yıl yurt dışından gelen öğrencilere bu hizmetin verildiğini belirterek, "Geçen yıl 10 kadar Gürcü öğrencimiz vardı. Bu yıl sayıları 22 oldu. Öğrencilerimiz son derece başarılı. Hem üniversite hazırlık eğitimi alıyorlar hem de Kuran-ı Kerim öğreniyorlar" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 19:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?