3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Haberal'a bir destek de DP'den

Demokrat Parti (DP) Rize İl Başkanı Tuncer Ergüven, Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Mehmet Haberal’e destek verdi.


Ergüven düzenlediği basın açıklamasında Haberal’ın insanlığa büyük hizmetleri dokunmuş bir hizmet adamı olduğunu belirterek en kısa sürede hizmet ve bilim dünyasına geri dönmesini beklediklerini söyledi. Ergüven yaptığı açıklamada, “Prof. Dr. Haberal, Rizeli olduğunun her zaman her yerde öne çıkararak, Hemşin Yayla Kültürü’nü yaşatan onunla övünen ender Rizeliler’dendir. Yani seçim ve geçim için Rizeli olanlardan değildir. Haberal, kurduğu bu hastaneden sonra Başkent Üniversitesi’ni kurarak ülkemizin saygın üniversiteleri arasında yer almasını sağlamıştır. Dinine ve islami yaşamaya fevkalade duygularla bağlı olarak hak ve inanç yolunda yaşamını sürdüren inançlı bir müslümandır. Sosyal tesislerinde, otellerinde iktidar partisi dahil tüm parti ve yasal kuruluşlar toplantılar düzenlerken faaliyetlerde bulunmalarına imkan sağlarken yansız ve tarafsız olmuştur” dedi.

“Fikir ve düşüncelerini alenen söyleyen, Atatürk ilkelerine Cumhuriyet ilkelerine bağlılığı ile övünen bu fikirlerini her yerde beyan eden ancak illegal örgütlenmelere, hukuk dışı uygulamalara kuruluşlarında ve yaşamında taviz vermeyen örnek bir lider ve hemşerimizdir” diyen Ergüven “Haberal’ın ne ile suçlandığını veya sorgulandığını bilememekteyiz. Ancak Türkiye Cumhuriyeti devleti kuruluş felsefesi ve ilkeleri kanunları, anayasal kanunları dışında bir hareket ve eylemde bulunmamış olduğu inancını taşımaktayız. Bu inancımızda haklı çıkacağımıza da ayrıca inanmaktayız.Bu düşünceler içinde değerli hemşerimiz ve partimiz 1991 yılı millet vekili adayı sayın Haberal’ın bir an önce üniversitesinin başına bilim ve hizmet dünyasına dönmesini beklemekteyiz” şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 16:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?