30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Haberal'a selam olsun!

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Allah aşkına bir Başbakan, bir Bakan dokunulmazlığın kalkmasından nasıl korkar. Boğazından aşağıya haram lokma geçmemişse niye korkar" dedi.

Kılıçdaroğlu, Rize'de düzenlenen mitingde, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunan ve bir Rizeli olan Başkent Üniversitesi kurucusu ve eski rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal'a selam gönderdi.

Trabzon'dan karayolu ile Rize'ye gelen Kılıçdaroğlu, Türk-İş'e bağlı Tek Gıda-İş Sendikası Rize Bölge Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada Bölge Şube Başkanı Ziya Aksoy, Kılıçdaroğlu'nun makam koltuğunda oturmasını istedi. Karşı çıkan Kılıçdaroğlu'nu elinden tutarak zorla çeken Aksoy, makam koltuğuna oturttu.

ÇAYKUR'da çalışan işçiler tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, işçilerin maaş ve ikramiyelerini alamadığı şikayetleri ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İşçiler çalışıyor, alın teri döküyor. Ama maalesef az önce işçi arkadaşımız konuştu, niçin sendikanı değiştirmiyorsun diye sürülüyorlar. Bir hükümetin görevi bu mudur. Bir hükümetin görevi bütün sendikalara eşit mesafede durmaktır. Hükümetin görevi çalışanın emeğin hakkını vermektir. Siz demokrasiden, özgürlüklerden

bahsedeceksiniz konuşan işçiyi kapı dışarı edeceksiniz, süreceksiniz niçin? Hükümeti destekleyen sendikaya geçmedikleri için. Bu doğru değil. Her sendikaya saygımız var. Ama bir sendikanın kendi tabanını eğitmesi doğal hakkıdır. Tek Gıda-İş Sendikası'nın bütün fabrikaları kapandı, işletme merkezleri kapandı. Ankara'da Tekel işçilerinin yaşadığı dramı da hep birlikte gördük. Bu bir insanlık dramıydı aslında. Sonra Başbakan çıkıp siz kul hakkı yiyorsunuz dedi. Bu çok ağır bir suçlama. Çalışan işçi aldığı maaşla geçiniyor nasıl kul hakkı yiyor."

Kılıçdaroğlu, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndan geçerek parti otobüsünün üzerinden partililere seslendi. Rizelilere Recep Bey'i şikayet edeceğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Siyasette inançlarla ve etnik kimlikle uğraşmayacağız. 8 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. 8 yılda ne oldu. Sıfır terörle devraldılar, şimdi kan gövdeyi götürüyor. Biz şikayet edince de, bize tepki gösteriyorlar. Ne yapalım vatandaşın derdini dile getirmeyelim mi? Milleti ayrıştırdılar, böldüler buna da açılım dediler. Ne oldu, nereye geldi Türkiye, Biz size söz veriyoruz terörü bitireceğiz. Çünkü en büyük gücümüz halkımızdır, halkımızdan güç alıyoruz."

Hükümet tarafından geçmişinin araştırıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Her inanca her kimliğe saygı duyuyoruz dedik ama suçlu biz olduk. Doğruları söylemeyecek miyiz. Millete bir söz verdik. Siyasete atılırken hiçbir zaman millete yalan söylemeyeceğiz dedik. Hiçbir zaman siyasetten zenginleşmeyeceğiz dedik. Geçmişimi araştırıyorlar. Ancak ne bulacaklar. 7 sülalemi değil 77 sülalemi araştırmayan namerttir. Allah'a çok şükür boğazımızdan haram lokma geçmedi. Korkmayacağız, yürekli olacağız ve onurlu Türkiye'yi kuracağız."

Kaçak çay işinin yol geçen hanına döndüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Size çayın başkentinden söz veriyorum. Kaçak çaya izin vermeyeceğiz. Milli ürün yapacağız. Türkiye'nin dörtte birinde kaçak çay içiliyor. Kaçak çayla ilgili bu hükümet ne yaptı. Kaçak çaya hayır diyeceğiz. Kaçak çayı imha edeceğiz ve izin verilmeyecektir. ÇAYKUR çay üreticisinin olacaktır, kara gün dostu olacaktır. Bunu yapacağız. Kaçak çaya izin vererek toplanan kaçak çayı tekrar piyasaya sürerek üreticinin alın

terini çalıyorlar. Buna izin verecek miyiz? Ulusal Çay konseyi diye bir şey kuruldu. Başında da AK Partili bir vekil var. Siz bu vekili tanıyorsunuz değil mi? O milletvekili yurt dışından çay getirip pazarladı, çöplerini ihraç etti. Bu bir hayali ihracattır. Dosyası var."

Çayın bu bölgenin stratejik ürünü olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Bu bölgedeki insanlar çayla geçiniyor. Yan gelip yatmıyorlar. Çoluk çocuk, erkek kadın çalışıyor üretiyorlar. Fakat siz onların hakkını vermiyorsunuz. Recep beye sesleniyorum. Çay üreticisine sahip çık yoksa çay üreticisi CHP'ye sahip çıkacaktır" dedi.

RİZE'YE BAŞBAKAN OLARAK GELECEĞİM

İktidara geldiklerinde dokunulmazlıkları kaldıracağını belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Bir anayasa değişikliği getirdiler. Bu anayasa değişikliği çay ve fındık ile esnaf, emeklinin, sanayicinin sorunlarını çözmüyor. O zaman bu anayasa nedir? Sayın Başbakan Anayasa'yı yemek kitabına benzetti. Senin üreticiyi sevmediğini gayet iyi biliyoruz. Çiftçiye ne demişti. 'Al ananı da git' demişti."

Alın teri döken herkesi sevdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Alın teri kutsaldır alın terinin değerini mutlaka vereceğiz. Bu anayasa değişikliğinde dokunulmazlıklar niye kalkmıyor. Allah aşkına bir Vekil bir Başbakan ve bir Bakan niye dokunulmazlığın kalkmasından nasıl korkar. Boğazından aşağıya haram lokma geçmemişse niye korkar. Halkın iktidarında yani CHP iktidarında önce dokunulmazlıkları kaldırıp vatandaş gibi olup vatandaş gibi yaşayacağız. Bizim inancımız ile oynuyorlar.

Allah ile kulun arasına kimse giremez. Herkesin inancı başımız üstünedir. Rize'ye Başbakan olarak geleceğim. O zaman da söyleyeceğim. Bir tek Allah'ın kulu çıkıp ben ibadetimi yerine getiremiyorum derse Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanına gelecek ben önüne düşüp sorununu çözeceğim. Biz samimiyiz insanımızı seviyoruz. İnsanımızı inanç ve etnik kimliği ile seviyoruz. Onlara saygı gösteriyoruz. Halkın desteğini alarak halkla beraber sorunları çözeceğiz. Biz uzaktan kumandalı hükümet olmayacağız. Tek kumandamız olacak o da halk."

RİZE'DEN HABERAL'A SELAM GÖNDERDİ

Kılıçdaroğlu, Rize Meydanından Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal'a selam gönderirken şöyle konuştu: "Sizin dünya çapında tanınmış bir hemşehriniz var, adı Mehmet Haberal, binlerce kişiye hayat kazandırdı, ameliyat etti, üniversite kurdu, binlerce öğrenci okuttu. Şimdi içeride. Bugüne kadar kendisine bir tek soru bile sorulmadı. Yazık günah değil mi? Bu insan yurt dışına mı kaçacak ? Hayır."

Hep darbe edebiyatı yapıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti. "12 Eylül'ün hesabını soracağız' dediler. 'Biz 12 Eylülcüler yargılansın' diye önerge verdik, AK Partili vekiller önergeyi reddetti. Çıksın inkar etsinler bakayım. 27 Nisan'da dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt tarafından bir muhtıra verildi. 1 Mayıs'ta 'darbe oluyor' diyerek erken seçim kararı aldılar. 5 Mayıs tarihinde Dolmabahçe Sarayı'nda bir araya gelerek 2.5 saat görüştüler. Ne konuştular bilen yok. Paşa emekli oldu, altına kurşun geçirmez araba aldılar. Bakanlar Kurulu kararı ile altında Başbakan'ın da imzası var. Yaşar Büyükanıt'a Üstün Hizmet Madalyası verildi. Sana muhtıra veren adama üstün hizmet madalyası niye verdin? Rize'den sesleniyorum. Bizi iktidar yapın darbecilerden nasıl hesap sorulur görün."

Kul hakkı yemenin bizim inancımıza göre en ağır suç olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Her suç affedilir ama kul hakkı yiyenler affedilemez. Rizeli kardeşlerime söylüyorum Siyasete yırtık ayakkabı ile girip daha sonra köşeyi dönenler mal varlığının hesabını veremezse kul hakkı yemekle suçlanır. Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Halkın iktidarını kurmak için yürüyoruz. Söz verdim. Halk için çalışacağım. Önce halk zenginleşecek. Alın terinin karşılığını vereceğiz. Yetimin hakkını kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız."

Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Gazze'ye arkadaşlar gitti. Şehit verdik. Şehit verdik de ne oldu. Hani hükümet kıyameti kopartıyor, ölenlerin kanı yerde kalmayacak diyordu ne oldu. Herkesi CHP çatısı altına bekliyorum, gelin güzel Türkiye'yi kuralım" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Rize Meydanı'ndaki konuşması 27 dakika sürdü. Kılıçdaroğlu daha sonra Artvin'e giderken Rize'nin Gündoğdu beldesinde aracından inip bir çay bahçesine girerek çay topladı.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 15:46:03
Güncelleme :2 Ağustos 2010 Pazartesi 16:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?