3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Haberal'ın tutuklanmasına tepki

Ergenekon Soruşturması kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın Rize'nin Pazar ilçesinde yaşayan hemşehrileri, karara tepki göstererek yolu trafiğe kapattı.


Ergenekon Soruşturması'nın 12'nci dalgasında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal ve üç eski rektörün de aralarında bulunduğu sekiz kişi tutuklandı. Rektör Haberal'ın tutuklanması, Rize'nin Pazar ilçesinde hemşehrileri tarafından tepkiyle karşılanırken, bir grup vatandaş gösteri yaptı, yolu trafiğe kapattı.


Prof.Dr. Haberal'ın tutuklanmasıyla ilgili haberin duyulmasının ardından sabah saat 09.05 sıralarında Haberal'ın Pazar ilçesi Subaşı köyündeki hemşehrileri, araçlarıyla şehir turu attıktan sonra eski hükümet konağı yanındaki AK Parti binası önüne gelerek yolu trafiğe kapattılar. Polisin 'dağılın' uyarılarını dikkate almayan grup burada slogan atmaya başladı. İl Emniyet Müdürü ve Belediye Başkanı ile görüşmek istediklerini belirten grup, 'Rektöre uzanan eller kırılsın', 'Türkiye laiktir laik kalacak' şeklinde sloganlar attı.


Olay yerine gelen Pazar İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kavruk ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Akif Şahin, göstericilerden Mucip Türkyılmaz ile görüşerek eyleme son vermelerini istedi. Yapılan görüşmenin ardından göstericiler olaysız dağıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 11:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?