3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Hakem gazeteciyi sahadan attı!

Bank Asya 1. Ligi'nin 30. haftasında Çaykur Rizespor ile Adanaspor arasında oynanan ve golsüz beraberlikle sona eren karşılaşmada Türkiye liglerinde az görünen bir olay yaşandı.

Karşılaşmanın 80. dakikasında maçın hakemi Erbay Aldemir, Çaykur Rizespor'un kaçırdığı bir gole el hareketleriyle üzüldüğünü ifade eden Rizeli gazeteci Selman Kutlu'nun yanına gitti. Maçın hakemi ilk önce Selman Kutlu'ya kart göstermek için elini cebine götürdü. Daha sonra Selman Kutlu'nun yelek numarasını alarak, gazeteciyi dördüncü hakemle saha dışına gönderdi.

Gazeteciler maç sonrası maçın hakemi Erbay Aldemir'e mikrofon uzatarak konu hakkında açıklama almak istediler. Bir hayli sinirli olduğu görülen Erbay Aldemir kendisine ses kaydedici uzatan bir gazeteciyi bileğinden tutarak itti. Bunun üzerine gazeteciler ile hakem arasında tartışma yaşandı. Erbay Aldemir, aracına binerek olay yerinden uzaklaştı.

Öte yandan maç sonrası açıklamalarda bulunan Adanaspor Teknik Direktörü Ekrem Al, oyuncularını kutlayarak, "Ben futbolcularımı kutluyorum. Çok güzel mücadele ettiler. Çaykur Rizespor, bu ligin en iyi takımlarından bir tanesi. Onlar bu maçı kazanabilirdi. Ama berabere bitti" şeklinde konuştu.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Raşit Çetiner ise, maçın hakemi Erbay Aldemir'e yüklenerek hakemi ucuz kahramanlıkla suçladı. Çetiner, "Buraya gelen hakemler nedense kahramanlığa soyunuyor. Hiçbir şey bulamadı, basın mensubunu sahadan attı. Dün akşam bir sürü maç seyrettik. Atlayana, zıplayana elle oynayana penaltı çalındı. Bizim dört pozisyonumuz vardı. Hiç birine penaltı çalınmadı. Yapacak, diyecek bir şey yok. Neticede maç bitmiş" dedi.

Adanasporlu futbolcu Emre, iki tarafın da üzgün olduğunu belirterek, "Final maçı havasında bir maç oldu. Çünkü her iki taraf da play off mücadelesi veriyordu. İki taraf da kazanmak istiyordu. İyi bir mücadele oldu. İlk yarı biz daha iyi oynadık. İkinci yarı onlar gol aradı, biz de kapandık. Çaykur Rizespor da biz de üzgünüz" diye konuştu.

Çaykur Rizespor takım kaptanı Okan ise, hedeften kopmadıklarını belirterek, "Bizim için gerçekten de kaybedilmiş iki puan var. Bu maçı kazanmayı çok istiyorduk. Bugün olmadı. Bu işin peşini bırakmış değiliz. Önümüzde 4 maç daha var. Amacımız Çaykur Rizespor'u play off'a taşımaktır" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 19:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?