5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Haluk Koç geliyor

CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, partide görevden alınan örgütlerle ilgili yargı kararlarının uygulanmadığını savunarak, "CHP, yargı kararlarının çöpe atıldığı bir yer oldu" diye konuştu.

CHP Genel Başkan adayı olduğunu bir süre önce açıklayan Haluk Koç, Genel Başkanlık seçiminin de yapılacağı Büyük Kurultay öncesinde çalışmalarını sürdürüyor. Koç bugün de çalışmalarını yürüttüğü ve kapısında Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi' yazan bürosunda bir basın toplantısı düzenledi. CHP üst yönetiminin durumunun yürekler acısı olduğunu savunan Koç, partide hukuk dışı uygulamaların katlanarak devam ettiğini ileri sürdü. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmanın bir bölümünü tutanaklardan okuyan Koç, CHP liderinin, hükümeti 'rejimin özünü, temellerini tehdit eden dayatmacı bir anlayışı' sürdürdüğü gerekçesiyle eleştirdiğini, ancak bu anlayışın çok daha acımasız bir şekilde CHP'de yaşatıldığını savundu. Baykal'ın bütçe konuşmasında hükümetin uygulamalarına yönelik olarak, 'Maalesef demokrasi anlayışımız çok tehlikeli bir şekilde kan kaybetmektedir' şeklindeki sözlerini hatırlatan Koç, bu sözleri Baykal'ın kendi uygulamalarına yönelik bir 'özeleştiri' olarak kabul ettiğini belirtti. "CHP, yargı kararlarının çöpe atıldığı bir yer oldu" diyen Koç, seçilmiş parti örgütlerinin keyfi olarak görevden alındığını kaydetti.

Koç, yargının 'göreve iade kararı' vermesine rağmen, bu örgütlerin bazen bir saat bazen bir gün sonra yeniden görevden alındıklarını belirterek, "Bunların yerine atama kurullar getiriliyor. Bu durumda olan çok sayıda il ve ilçe var. Alınan yargı kararları ne yazık ki MYK tarafından uygulamaya konulmuyor. Mahkeme kararlarına karşı 'dolan' uygulanıyor" dedi. Bir süre önce parti yönetimindeki görevlerinden istifa eden Ankara Milletvekili Eşref Erdem'in açıklamalarını da değerlendiren Koç, "Yıllarını bu partiye adamış en üst düzeyde yönetici arkadaşlarımız, 'bu yönetim anlayışıyla çalışılmaz' diyerek, görevlerini bırakıyor. Genel Başkanımızın öncelikle en yakın çalışma arkadaşından gelen tarihsel dönemde 'görevi bırakınız' çağrısına dikkat edilmesi gerekir" diye konuştu.
CHP'de üst kurulların çalıştırılmadığını, boşalan MYK üyelikleri için seçim yapılmadığını belirten Koç, "Partideki bütün bu uygulamaların adı olsa olsa Baykal demokrasisi olur" dedi. CHP'nin, yönetim anlayışını değiştirmek, yenileşme ve gençleşmeyi gerçekleştirmek zorunda olduğunu savunan Koç, "Tekrar demokrat ve sol olacak ancak bu şekilde AK Parti'nin tek kale oynamasına izin verilmeyecektir" dedi.

Koç ayrıca, 8-11 Aralık tarihlerinde Artvin ve Rize ile bazı ilçelerine gideceğini söyledi. Koç, bir gazetecinin Eşref Erdem'le bir araya gelip gelmeyeceklerini sorması üzerine, Erdem'le dün TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında bir süre sohbet ettiklerini bildirdi. Koç, "Bizim görüşlerimiz ortada. CHP'nin özgürlükçü, sivil sol bir duruş sergilemesi, yenileşmesi, gençleşmesi gerektiğini söyledik. Sayın Erdem de basına yansıyan açıklamalarında partide A'dan Z'ye bir yenilenme, üst yönetimde değişiklik talebini dile getirmiş" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 14:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?