5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Hayırseverlerden rekor yardım

Rize Valisi Kasım Esen, yayınladığı yeni yıl mesajında, 2007 yılı içerisinde hayırseverlerin Rize'ye yaptığı yardımların rekor seviyeye ulaştığını açıkladı.

Yeni yıl mesajı yayınlayan Vali Kasım Esen, Rize'de yıl içerisinde mevcut kaynak ve imkanlar kullanılarak vatandaşlara en iyi hizmetin sağlanılmaya çalışıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Hayırseverlerin eğitim, sağlık, spor ve kültür gibi alanlarda yaptıkları Rize genelindeki yatırımlar, 150 milyon YTL civarında olup, bu vilayetimiz için Cumhuriyet tarihi rekorudur. Bu açıdan, 2008 yılı şanlı bir geleceğe yürüyen Türkiye'ye beşiklik edecek birbirine kenetlenmiş insanların hamurunun yoğrulduğu bir yıl olarak, güneş Kaçkar Dağları’ndan doğacaktır. Her Rizeli’nin milletinin ihyası adına bir hesabı olacaktır. Bu hesap, bu toprakların şahdamarındaki kandan beslenerek milli ruhumuzu şahlandıracaktır. Cehaletin, fakirliğin, tefrikanın bilgi denizinde özgürlük yağmurlarının mayası ile medeniyet güneşinde bilime, sanata ve sosyal dayanışmaya dönüştüğünü görmek, en büyük mutluluğumuz olacaktır. Tarihte işlenmiş en büyük cinayet adalet ve özgürlüğe aşık yağmur ve bereket ülkesinin çocuklarının arasında kin, nefret ve düşmanlık ateşini yakmak ve sürekli körüklemek olmuştur. Güvenlik güçlerinin çalışmalarıyla bu ateşin alevi yakıcılığını kaybedecek, geleceğimize karanlık boyası çalanlar, gecelere gündüz feneri tutanlarca adalet kapısından geçirilecektir. 2008 yılında da, emniyet ve huzur içinde halkımızın yaşaması için asker, polis, yargı ve bütün kamu görevlileri görevlerinin bilinciyle hareket edeceklerdir. Organize sanayi, üniversitenin kurulması, yeni ulaşım ağları, eğitim ve kültürde kendini aşan atılımlar ve sosyal projelere yepyeni ufuklara Rize'de yelken açılacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 15:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?