9
Mayıs
2024
Perşembe
RİZE

Helikopter kurtarabildi

Rize'nin İkizdere İlçesi Çağrankaya Yaylası'nda, geçtiğimiz gün çığ düşmesi sonucu mahsur kalan 2 vatandaş helikopter yardımıyla kurtarıldı.
Dağda mahsur kalan ve geçtiğimiz geceyi dağda geçiren Dursun Ali Karagöz (59) ve Hakan Karagöz (38) ile bugün sabah saatlerinde telefon bağlantısı kuruldu. 2 vatandaşın bulundukları nokta tespit edilince, Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda bulunan İsviçreli Heliski Sporcuları'na ait bir helikopter bölgeye gönderildi. Helikopter tarafından alınan vatandaşlar, Rize'nin İkizdere İlçesi'ne bırakıldı. 2 gündür aç olan vatandaşlar, ilk olarak yemek yedi.
Başından geçenleri anlatan Hakan Karagöz, "Arkadaşımla birlikte kar motoruyla yaylada bulunan evime gidiyorduk. Arkamızdan çığ düşünce yolumuzu kaybettik. Geri dönerken uçuruma düşmemek için motordan atlamak zorunda kaldık. Motor uçuruma gitti. Uzun bir süre yaya yürüdük. Geceyi bir ağacın altında geçirdik. Arkadaşım donma tehlikesi yaşadı. Telefon bağlantısı kurunca helikopter bizi kurtardı" şeklinde konuştu.
Dursun Ali Karagöz ise yaptığı açıklamada, "Helikopter gelmeseydi uzun süre kurtulamazdık. Donup ölebilirdik" değerlendirmesini yaptı.
Her 2 vatandaşın sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2006 Pazar 21:14:07
Güncelleme :5 Mart 2006 Pazar 21:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?