3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Helikopterli kayak sezonu açıldı

Rize'nin Kaçkar Dağları'nda son dört yıldır yapılmakta olan helikopterli kayak (heliski) sezonu başladı.


Rize'nin Kaçkar Dağları'nda son dört yıldır Turkey Helisky firması organizatörlüğünde gerçekleştirilen Helisky faaliyetleri başladı. Helisky faaliyetleri geçen yıl 300 yabancı sporcunun katılımıyla iki helikopterle gerçekleştirilirken, bu yıl dört helikopter ile faaliyet gösterileceği bildirildi. Bu yıl Turkey Helisky firması ve Ayder Turizm Şirketi iş birliği ile gerçekleştirilecek helisky faaliyetlerine İsviçre, İtalya, Almanya, Fransa ve Rusya gibi ülkeler başta olmak üzere 500 yabancı sporcunun
katılması bekleniyor.


Ayder Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Haşimoğlu, bu yıl gelen yoğun başvurulardan dolayı helikopter sayısını dörde çıkarttıklarını belirterek "Bu spor Kanada, Himalayalar ve Kafkas bölgesinden sonra dünyada bir de Kaçkarlar'da yapılıyor. Uzmanlar tarafından Kaçkarlar bu spor için en uygun yer olarak gösteriliyor. Kaçkarların tercih edilmesinde en önemli etkenlerden biri Avrupa ülkelerine yakın olmasıdır" dedi.


Elit sporlar arasında ilk sıraları alan Helisky'de helikopterle yüksek tepelere bırakılan profesyonel snowboardçılar kayarak zorlu parkurları aşıyor. Helisky aynı zamanda dünyanın en pahalı ve tehlikeli sporları arasında yer alıyor. Helisky'nin bir sporcuya bir haftalık maliyeti 10 bin Euro'yu buluyor.

İha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?