3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

HES karşıtları şantiye bastı

Rize'nin Çayeli ilçesi Çataldere köyünde hidroelektrik santrali (HES) karşıtları "Yüksek gerilim istemiyoruz" sloganları ile HES şantiyesini bastı.


Rize'nin Çayeli İlçesi Çalatdere Köyü'nde yapımı devam etmekte olan Uzundere HES projesine karşı çıkan bir grup çevreci, bugün Çataldere Köyü'nde eylem yaptı. Pankart açıp sloganlar atarak köy girişine yürüyen çevreciler, köy girişinde kendilerini zincirleyerek yolu araç ulaşımına kapattılar. Zincirlenenler arasında küçük yaşta çocukların da olması dikkat çekti.

Grup, yolu 2 saat araç ulaşımına kapatarak yüklenici firmanın iş makinelerinin geçişine izin vermedi. Senoz Derelerini Koruma Platformu adına
bir konuşma yapan İsmail Akyıldız, "Türkiye Cumhuriyeti ve Karadeniz vadilerinde faaliyet gösteren şirketler, yolunuzu kesiyoruz. Buraya kadar. Bundan sonra yasa dışı yol ve yöntemlerle yolunuzu bulamayacaksınız. Geçit vermiyoruz" şeklinde konuştu.


Yapılan konuşmanın ardından kızgın protestocular köy merkezinde bulunan firma şantiyesine doğru yürüdü. İzinsiz olarak şantiye bahçesine giren grup, şantiye binasına girmek istedi. Kapılar kilitlenince kızgın grup kapıları tekmeledi, binanın camlarını kırdı. Jandarmanın olaya müdahale etmesi ile protestocular eylemlerine son verdi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 16:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?