30
Nisan
2024
Salı
RİZE

HES santrallerine tepki yağıyor

RİZE'DE HES SANTRALLERİNE TEPKİLER SÜRÜYOR

Rize’nin Fındıklı ilçesine yapılması planlanan hidroelektrik santralleriyle ilgili bilgilendirme toplantıları düzenlenmesine rağmen vatandaşlar ilgi göstermiyor.

Geçtiğimiz ay Fındıklı ilçesine bağlı Aslandere köyünde yumurtalı eylemle karşılanan ve aralarında Rize Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir’in de bulunduğu bilgilendirme heyeti bugün de ilçe merkezinde bulunan Kültür Merkezi Konferans Salonu’na toplantı yapmak üzere geldi. HES karşıtı bir grup bu sırada Fındıklı Cumhuriyet Caddesi’nden Kültür Merkezi’ne doğru bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Kültür merkezi önünde toplanan grup adına bir açıklama yapan Avni Ertaş “Bu toplantı normalde Gürsü köyünde yapılacaktı. Ancak bizlerden korktukları için devlet binasını kullanıyorlar. Şirket yetkilileri ve İl Çevre Orman Müdürlüğü’nden gelen yetkililer şu anda bomboş salona konferans vermek üzere bekliyor” dedi.

Boş salonda bekleyen şirket yetkilileri ve il çevre müdürü Sabit Kandemir salondan ayrılarak vatandaşların arasından geçerken yuhalandı.

RİZE'DE HES SANTRALLERİNE TEPKİLER SÜRÜYOR
RİZE'DE HES SANTRALLERİNE TEPKİLER SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 15:33:05
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 21:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?