30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Heyelan tehdidi ev boşalttı

RİZE'DE HEYELANLAR EVLERE ZARAR VERDİ

Rize'de meydana gelen heyelanlardan dolayı bir çok ev zarar gördü.

Dünden beri etkili olan şiddetli yağış nedeniyle oluşan heyelanlar çok sayıda eve zarar verdi. Heyelan riski altındaki bir çok ev de boşaltıldı.

Onlarca kişi yıkılma riski bulunan evlerine giremiyor. Pehlivantaşı Köyü'nde iki katlı bir evde ikamet eden 10 kişilik Benli Ailesi de, yıkılma riski bulunan evlerine giremiyor.

Evlerinin altında büyük bir heyelan meydana gelen aileye uzmanlar, 10 gün boyunca evlerine girmemeleri gerektiğini söyledi. Ancak Benli Ailesi, kalacak bir yer gösterilmediği ve heyelan alanında çalışma yapılmadığı için, ne evlerinde kalabiliyor, ne de evlerinin terk edebiliyorlar. Aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişilik aile, evlerinin terasında yağmur yağmaması için dua ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rahmi Benli ve Nermin Benli, "Geçtiğimiz gece evin altında heyelan oldu. Yağmurun yeniden başlaması durumunda bize evin çökebileceği ve 10 gün eve girmememiz gerektiğini söylediler. Heyelan alanında evin güvenliğe alınması için bir çalışma yapılamadı. Evde çocuklar da var. Bize alacak bir yer gösterilmedi. Ev yıkılabileceği için içerisine giremiyoruz. Gidecek başka bir yer olmadığı içinde evi de terk edemiyoruz. Yetkililerden evimizi kurtaracak bir çözüm bulmalarını, bize yardımcı olmalarını istiyoruz" dediler.

RİZE'DE HEYELANLAR EVLERE ZARAR VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 18:29:04
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 18:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?