5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Heyelan ucuz atlatıldı

Rize'nin Pazar ilçesi Irmak köyünde dün gece meydana gelen heyelanda can kaybı olmazken, 3 araç toprak altında kaldı, 2 ev de hasar gördü.

Irmak Köyü Adaklı mahallesinde gece saat 01.30 sıralarında Osman ve Zekeriya Kiraz'ın oturduğu evin bitişiğinde büyük gürültü ile toprak kayması meydana geldi. Yaklaşık yarım dönüm alanda meydana gelen heyelanda, 2 ev hasar görürken yol kenarında park halindeki Dursun Ali Kiraz, Osman Kiraz, Sabri Kiraz'a ait 3 kamyonet toprak altında kaldı. Olayın gece yaşanması ve evlerdeki hasarın az olması, can kaybını önledi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, yaraların sarılacağını söyledi. Olayın can kaybı olmadan atlatılmış olmasının sevindirici olduğunu kaydeden kaymakam Güney, devletin gereken önlemleri alacağını ifade etti.

Gece meydana gelen heyelanı anlatan görgü tanığı Zekeriya Kiraz, su sesi duyup olay yerine gittiğini belirterek, toprağın çatlaması sonucu korkup kaçtığını ve birkaç saniye sonra da müthiş bir patlama sesiyle toprak kayması meydana geldiğini söyledi

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2011 Salı 17:58:24
Güncelleme :7 Ekim 2011 Cuma 12:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?