30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Hırsızlar yakayı ele verdi

KÖY HIRSIZLARI YAKAYI ELE VERDİ

Rize’de kış şartlarından dolayı boşalan dağ köylerinde girdikleri evlerden hırsızlık yapan 5 kişilik bir şebeke çalıntı mallarla birlikte yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışma Rize’nin Çamlıhemşin ve Pazar ilçelerine bağlı köylerde yaz aylarında kullanılan ancak kış aylarında boş olan bazı evlere pencere ve kapılarını kırmak suretiyle girdikleri tespit edilen Z.A., H.B. ve E.A. isimli şahıslar kullandıkları otomobille yakalandılar.

Şebeke ile çaldıkları malların yanı sıra bir adet ruhsatsız tabanca ve 2 tabanca fişeği ele geçirildi. Şüphelilerden E.A. ifadesinde üzerindeki ruhsatsız tabancayı Çamlıhemşin İlçesi Boğaziçi köyünde hırsızlık amacıyla girdikleri evden çaldığını söyledi. Jandarma tarafından G.K. isimli şahsın evinde yapılan aramada 100 adet 9 mm çapında tabanca fişeği ele geçirildi.

Öte yandan şüphelilerin çaldıkları eşyaları sattıkları belirlenen A.T.ve İ.G. isimli şahısların yakalanması için yapılan takip neticesinde buluşma noktası olarak belirledikleri mevkide kamyonet ile birlikte yakalandılar. 5 kişi çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2010 Pazartesi 16:28:01
Güncelleme :20 Aralık 2010 Pazartesi 18:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?