3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Hollanda'da Türk kadını öldürüldü

Hollanda'nın Amsterdam kentinde öldürülen Türk iş kadını Arzu Erbaş Çakmakçı'nın Rize'deki evinde büyük üzüntü yaşanıyor.


Amsterdam kentinde 60'a yakın kreşin sahibi olan Türk iş kadını Arzu Erbaş Çakmakçı (33), geçen akşam 'Ana Kucağı' isimli iş yerinden çıkıp arabasına bindiği sırada kimliği belirlenemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Vücudunun 12 yerinden bıçaklanan Çakmakçı tedavi altına alındığı Akademi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.


Hollanda'da, iş dünyasında elde ettiği başarılarla birçok ekonomi dergisine konu olan Çakmakçı, geçen yıl Hollanda Kraliyet Ailesi'nin onur konuğu olarak dünya basınında konu olmuştu. Türk iş kadınının ölüm haberi Rize'deki evine ateş gibi düştü. Çakmakçı'nın babası Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş yaptığı açıklamada, "Kızım 15 gün önce bir yakınımızın düğün törenine katılmak üzere Rize'deydi. İşlerinin yoğunluğundan dolayı geçen hafta Hollanda'ya döndü.

Dün akşam olayı duyduk. Kendisi çokniyi bir insandı. Yardım yapmayı severdi. Son gelişinde 50 aileye dağıtılmak üzere yakacak ve gıda yardımında bulundu. Suçluların bulunmasını istiyoruz" dedi. Erbaş konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.
Öte yandan cenazenin cuma günü Rize'ye getirilmesi bekleniyor.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 16:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?