3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

İçme suyunda Norovirüs çıktı!

Rize'de, üç mahallenin içme suyunda yapılan analizlerde norovirüs adı verilen bir mikroba rastlandı.

Rize'de, ishal, mide bulantısı ve kusma şikayetlerinin artış gösterdiği Gülbahar, Portakallık ve İslampaşa mahallelerine içme suyu verilen Rize Belediyesi Hamzabey Su Deposu'ndan alınan numunelerde norovirüs adı verilen mikrop tespit edildi.

Rize Valisi Zekeriya Şarbak, son 10 gün içerisinde söz konusu üç mahalledeki ishal, mide bulantısı ve kusma rahatsızlıklarının normal seviyelerin çok üstünde olduğunu söyledi. Bu hastaların çoğunun hafif şikayetlerle hastalığı ayakta geçirdiğini anlatan Şarbak, şöyle konuştu: "Yatarak tedavi edilenlerin oranı oldukça düşüktür. Çocuklar, yaşlılar ve ciddi hastalığı olanlarda ağır klinik tablolara neden olabilir. Hastalık 3- 4 günde kendiliğinden veya tedavi desteğiyle iyileşir. Korunmada kullanılan etkin bir aşı yok. Hastalar hijyene çok dikkat etmeli, sebze ve meyveleri, çiğ gıdaları iyice yıkadıktan sonra tüketmeleri gerekir."

Vali Şarbak, virüsün suya bulaştığı Hamzabey Su Deposu'ndan su transferinin durdurulduğunu ve depoda temizlik çalışmalarının başlatıldığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 14:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?