3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

İİBF'ye dekan atandı

Rize Üniversitesi (RÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kurucu Dekanlığına Prof. Dr. Osman Karamustafa atandı..

Rize Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Üniversitemizce telif edilen üç aday arasından Yükseköğretim Genel Kurulu’nca seçilen, Prof. Dr. Osman Karamustafa, 2009 tarih ve 51 sayılı başkanlık kararı ile RÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne dekan olarak atandı” denildi.

Bu yıl için ek kontenjan ile öğrenci talebinde bulunulan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin; İktisat bölümüne 80, İşletme Bölümü’ne 80 toplamda 120 öğrenci ile eğitim öğretime başlaması planlanıyor.

Rizeli olan Prof. Dr. Osman Karamustafa, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi (İ.Ü) İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Daha sonra İ.Ü İşletme Fakültesi Finans Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1993 yılında Sakarya Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1994-1995 yılları arasında ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulunu bitirdi. 2000 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ünye İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde öğretim üyesi oldu. Prof. Dr. Osman Karamustafa, halen KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 19:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?