5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

İkizdere DYP’de 7 istifa

RİZE’nin İkizdere İlçesi Doğru Yol Partisi (DYP) teşkilatı üyesi 7 kişi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde genel başkanları Mehmet Ağar’ın sergilediği tavır nedeniyle partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

İkizdere DYP teşkilatı kurucu başkanı Harun Tavukçu ile birlikte yönetim kurulu üyesi ve eski İlçe Başkanı Yaşar Tavukçu, İshak Tavukçu, Şaban Tavukçu, Hüseyin Tavukçu, Mustafa Kösoğlu ve Yusuf Tulunoğlu’nun istifa dilekçelerini ilçe başkanlığına teslim ettikleri belirtildi.

İkizdere DYP ilçe Başkanlığı’nda kurucu üye olarak görev aldığını söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi Harun Tavukçu, DYP Genel Başkanı’nın TBMM’de dik bir duruş sergileyemediği için ilçedeki kurucu başkan olarak partisinden istifa ettiğini açıkladı. Harun Tavukçu, “Bugüne kadar bir nefer gibi çalıştığım partimin son davranışı bize yakışmadı.

Demokrat Parti ruhuna hiç yakışmadı. Bu partiyi ilçede ilk kuran kurucu üyeyim. Ama mecliste bizim sesimiz olan, bizi temsil eden Genel Başkanımız’ın Cumhurbaşkanlığı oylamasına katılmayarak CHP’ye destek olmasını anlamış değilim. Bunu halka anlatamayız. Daha fazla vebal altında kalmadan partimden arkadaşlarımla birlikte istifa ettim” dedi.



Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 15:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?