5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

İkizdere yeni rekora hazır

İKİZDERE YENİ BİR REKORA HAZIRLANIYOR

Rize'nin İkizdere İlçesinde, Ekşioğlu Vakfı tarafından bu yıl 16. düzenlenecek olan Ovit Yayla Şenliği, geçen yıllarda olduğu gibi yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor.

Ekşioğlu Vakfı tarafından Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Yaylası'nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ovit Yayla Şenlikleri ilk kez bu yıl şenlik takviminin Ramazan ayına denk gelmesi dolayısıyla İkizdere İlçe Merkezi'nde yapılacak. 10 gün sürecek etkinliklerde aralarında Sibel Can'ın da bulunduğu 30 sanatçı sahne alarak konser verecek. Etkinlik kapsamında her yıl olduğu gibi bu yılda bir rekora imza atılmaya hazırlanılıyor. Geçen yıllarda yaylada farklı ülkelere ait 100 bin bayrak açılarak bir rekora imza atılmıştı. 10 bin ton odun kullanılarak dünyanın en büyük yayla ateşi yakılmıştı. Bu yıl 3.5 kilometre uzunluğunda bir sofra kurularak dünyanın en büyük iftar sofrasının hazırlanması planlanıyor.

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi yaptığı açıklamada, "Ramazan ayına denk gelen bu şenliklerde Türkiye'de bir ilke imza atılarak Anadolu'nun en uzun iftar sofrası İkizdere'de kuruluyor. İftar sofrasında on binleri buluşturarak iftar yaptırmayı amaçlıyoruz. Bu yıl etkinlikleri Ramazan dolayısıyla İkizdere ilçe merkezine aldık. 5 Ağustos tarihinde başlayarak 14 Ağustos tarihine kadar her gün ilçede on binlere iftar yaptıracağız. 14 Ağustos final akşamı ise Sibel Can, Mustafa Topaloğlu ve Cimilli İbo sahne alarak etkinlik sona erecek. 10 gün boyunca her akşam Karadeniz'in birbirinden değerli sanatçıları sahne alacak. Ayrıca, birbirinden ünlü isimlerde canlı yayınlarla on binleri eğlendirecek."

Şenlik organizatörü Necati Selvitop ise yaptığı açıklamada, Ali Ekşi'nin her yıl İstanbul'da dev çadırlar kurdurarak on binlere iftar yaptırdığını belirterek şunları söyledi: "Ekşi, bu ibadetini bu yıl ilk defa Anadolu'da memleketi İkizdere'de kuruyor. Bu sofra uzunluğu ile Anadolu'da ilk olacak. Bütün halkımızı Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenen 16. Ovit Yayla Şenliklerinin İkizdere'deki etkinliklerine bekliyoruz. Yağmura karşı bütün tedbirler alındı. İkizdere'deki halı saha ve yeni şenlik alanında etkinlik yapılacak. 3.5 kilometrelik en uzun iftar sofrasına tüm halkımızı bekliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2011 Cuma 14:15:04
Güncelleme :30 Temmuz 2011 Cumartesi 14:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?