3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

İlgiden sıkıldılar, ağladılar!

Bu yıl 15.si gerçekleştirilen Ayder Çevre, Kültür ve Sanat Festivali'nde yöresel kıyafetleri sergileyen küçük mankenler podyumdaki hareketleriyle izleyenlerden bol alkış alırken, küçük mankenlerin bazıları da ilgiden rahatsız olunca gözyaşlarına boğuldu.

15. Ayder Çevre, Kültür ve Sanat Festivali Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda gerçekleşti. Çamlıhemşin Kaymakamı İsmail Çiçek ve Belediye Başkanı İdris Melek'in de katıldığı festivale hava muhalefeti nedeniyle ilgi geçen yılların aksine az oldu.

Etkinlikler kapsında ilk olarak Çamlıhemşin İlçesi Çayırdüzü Köyü sakinleri tarafından oluşturulan halk oyunları ekibi gösterisi yaptı. Köy sakinlerinin halk oyunları gösterisi yoğun ilgi gördü. Ardından Murgul Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu.

Etkinlikler kapsamında yöresel kıyafet yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada katılan elbiselerin mankenliğini yaşları 2 ile 6 arasında değişen kız çocukları yaptı. Minik mankenler ilginç görüntülere sahne olurken, bazı minikler sahneye çıkmak istemedi. Küçük mankenlerin kimi kendisini izleyen kalabalığa kızdı, kimi de annesini isteyerek göz yaşlarına boğuldu.

Jüri üyelerine zorluk çıkartan minik mankenler de oldu. Yarışmanın neticesinde 5 yaşındaki Sıla Canyılmaz birinci, 6 yaşındaki Merve Çorbacı ikinci, 2 yaşındaki Eylül Yılmaz da üçüncü oldu. Etkinlikler konserlerle devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 19:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?