3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

İlik için hastaneye giderken öldüler!

TRABZON'un Arsin İlçesi'nde dün meydana gelen ve 2 kardeşin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından büyük dram çıktı. Kazada hayatını kaybeden Ensar Çelik'in lösemi hastası olduğu ve ilik testi yaptırmak için ğabeyi Zafer Çelik ile birlikte KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne gittikleri belirtildi.

Kaza, Arsin İlçesi Yeşilyalı Beldesi Koru Mahallesi'nde dün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Rize'den Trabzon yönüne giden Zafer Çelik yönetimindeki 34 Z 1850 plakalı otomobil, ıslak yolda aşırı hız nedeniyle takla attı. Karşı şeride geçen otomobil, Kenan Taşkın yönetimindeki 61 AD 735 plakalı minibüse çarparak durabildi. Kazada otomobil sürücüsü 2 çocuk babası Zafer Çelik (34) ile kardeşi Ensar Çelik (33) olay yerinde yaşamını yitirdi. Minibüs sürücüsü Kenan Taşkın ise hafif yaralandı.

3 YILDIR İLİK BEKLİYORMUŞ

Rize'nin İyidere İlçesi'nde yaşayan ve Çaykur'da mevsimlik işçi olarak çalışan bir çocuk babası Ensar Çelik, 3 yıl önce evlendikten sonra lösemi hastalığına yakalandı. İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan ve ilik nakli gereken Ensar Çelik, ağabeyi Zafer'in ve yakınlarının iliği uymayınca bir süre hastanede kaldıktan sonra memleketi İyidere'ye döndü.

Uzun süredir uygun bir ilik bulmak için bekleyen Ensar'a dün iyi haber geldi. İlik bulunduğu yolundaki haber üzerine ağabeyi ile birlikte otomobile atlayıp iliğin uygunluğunu kontrol etmek amacıyla Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne gitmek için yola çıkan iki kardeş, Arsin ilçesinde geçirdikleri kazada öldü.

Ensar Çelik ile ağabeyi Zafer Çelik'in cenazeleri Rize'nin İyidere İlçesi Büyük Çiftlik Köyü'nde öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi. Cenaze törenine Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce de katıldı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 17:14:47
Güncelleme :29 Eylül 2009 Salı 17:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?