30
Nisan
2024
Salı
RİZE

İlk iftarını hemşehrileriyle yaptı

BAŞBAKAN ERDOĞAN MUHTARLAR VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİ İLE İFTARDA BULUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayı sonunda yapılacak olan referandum ile birlikte 2 bayramı birlikte kutlama temennisinde bulundu.

Rize'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla birlikte Yakamoz Restoran'da Ramazan ayının ilk iftarını yapan Başbakan Erdoğan, yemek sonrası bir konuşma yaptı. Parlementoda yüzde 65 çoğunluğa sahip bir parti olduklarını hatırlatan Erdoğan "Ama tüm bunlara rağmen kaderimiz bir kişinin iki dudağı arasında. İşimizi gücümüzü bırakarak partimiz nasıl kapanmaz onunla uğraşıyoruz. Son kapatma davasında ülkemiz ciddi bir kayba uğradı. Bundan böyle bir daha bunları yaşamak istemiyoruz. Bu ülkeye Telekom'un özelleşmesinden 25 milyar dolar kaybettirdiler. İzmir Limanı'nın özelleşmesinde 30 ay cevap vermeyerek 1,5 milyar dolar kaybettirdiler. Tam Gün Yasası ile ilgili bakanımızın yaptığı bir basın açıklaması sonrası 24 saatte karar verdiler. Siz ne kadar çalışkanmışsınız. Bir yerde 30 ay cevap veremezken bir yerde 24 saatte cevap verdiniz, olmaz böyle bir şey" dedi.

"IMF IMF diyorlar. Tüm o kaymak takımı, para babaları bize akıl verdiler" diyen Erdoğan "Bizden IMF ile aramızı bozmamamızı istediler. Ne alacaktık? Alıp da ne yapacaktık? Adres belli: 'Bize vereceksiniz'. 2,5 yıl IMF'den hiçbir şey almadık. Herhangi bir anlaşma yapılmadı" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Rahmet ayının bereketiyle rahmet ayının sonunda rabbim bizi 2 bayramı birlikte kutlamayı nasip etsin" derken, kalabalık "amin" diyerek Erdoğan'ın duasına ortak oldu.

Yemeğin sonunda Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası yetkilileri Erdoğan'a bir vazo hediye ettiler.

Öte yandan Başbakan Erdoğan, saat 22.30'da ''Anadolu Soruyor'' programında Kon TV öncülüğünde uydudan yayın yapan yerel kanalların temsilcilerinin sorularını yanıtlayacak.

BAŞBAKAN ERDOĞAN MUHTARLAR VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİ İLE İFTARDA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2010 Çarşamba 22:12:04
Güncelleme :12 Ağustos 2010 Perşembe 16:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?