3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

İlk müdaheleyi sunucu yaptı

Rize'de, Çay Televizyonu'nun program çekimleri sırasında kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Paşa Ali Karagöz'e ilk müdahaleyi program sunucusu Birsen Ertan yaptı. Ertan, bu olayı meslek hayatında en acı olay olarak hatırlayacağını söyledi.


Çay Televizyonu'nun 'Hayata Dair' isimli programının Çamlıhemşin ilçesi Köprübaşı köyünde yapılan çekimleri sırasında Paşa Ali Karagöz isimli vatandaş kalp krizi geçirdi. Karagöz'e ilk müdahaleyi, program yapımcısı ve sunucusu Birsen Ertan yaptı. Olayı anlatan Birsen Ertan, "Çekimler çok güzel başladı. Paşa Ali Karagöz amcamızın bir yerel şair olduğunu öğrendik. Birçok şiiri varmış. Bizimle şiirlerini paylaştı. Şiir kitabı yaptırmayı düşündüğünü söyledi. Biz de kendisine yardımcı olacağımızı söyledik.
Çok mutluydu. Daha sonra horon halkası kuruldu. Horon sırasında nefesinin tıkandığını gördük" dedi.


Karagöz'ün bir ara horondan çıktığını anlatan Ertan, sözlerini şöyle tamamladı: "Ancak horon halkasının iyi yönetilemediğini düşünerek tekrar horona girdi. Daha sonra her şey bir anda gelişti. Kendisini ellerini dizlerine koyarken gördük ve her şey olup bitti. İlk müdahaleyi ben yaptım. Ağzını açarak soluk almasını sağladım. Kalp masajı yaptım. Ancak, yapacak çok şey kalmamıştı. Kendisini hastaneye ulaştırdık. Ekip olarak dona kaldık. İlk defa böyle bir şey yaşadık. İlk defa ellerimizin arasından bir
hayat kayıp gitti."

İha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 14:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?