8
Mayıs
2024
Çarşamba
RİZE

İlkokula 2. sınıftan başlayacak

Rize'de ilkokula bu yıl kayıt yaptıran ve 3 yaşında okuma-yazmayı öğrenen 6 yaşındaki Burak Beyaz, yapılacak testten geçtiği takdirde ilkokula 2. sınıftan başlayacak. 

Rize Valisi Enver Salihoğlu, İlköğretim Haftası dolayısıyla Pazar İlçesi Aktepe İlköğretim Okulu'nda çeşitli incelemelerde bulundu. 

İncelemeleri sırasında ilkokula bu yıl kayıt yaptıran 6 yaşındaki Burak Beyaz isimli öğrencinin 3 yaşından beri okuma-yazma bildiğini öğrenen Vali Salihoğlu şaşkınlığını gizleyemedi. Minik Burak’ın annesi Ayşe Beyaz’la görüşen Salihoğlu, öğrencinin 3 yaşında okuma yazmayı öğrendiğini duyunca, Milli Eğitim Yönetmeliği'nde, şartları uygun olan öğrencinin bir üst sınıftan başlamasına imkan tanındığını söyledi. Vali Salihoğlu, "Madem ki bu öğrencimiz 3 yıl önceden okuma yazma becerisini elde etmiş, o zaman okula 2. sınıftan başlaması için bir çalışma yapılsın. Bu şekilde öğrencimizin başarısı da karşılık bulmuş olur” dedi. 

Buna göre, 6 yaşındaki Burak Beyaz kurulacak özel bir komisyonda teste tabi tutulacak ve uygunluk belgesini aldığı takdirde ilkokula 2. sınıftan başlayacak.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2006 Cumartesi 18:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?