8
Mayıs
2024
Çarşamba
RİZE

İnkar yasasına tepki

Doğru Yol Partisi (DYP) Rize İl Başkanı Köksal Toptan, Fransa Parlamentosu'nda sözde Ermeni Soykırımı'nın inkar edilmesini suç sayan yasa tasarının kabul edilmesinin özgürlükçü Avrupa'nın adına kara bir leke olarak sürüleceğini söyledi. 

Toptan, partisinin il binasında düzenlediği basın açıklamasıyla Fransa Parlamentosu'nda alınan kararı kınadı. Fransa'nın ilk olarak Cezayir'de yaptığı katliamı kabul etmesi gerektiğini belirten Toptan, Fransa'nın Türkiye'den 301. maddeyi kaldırmasını isterken sözde Ermeni Soykırımı'nın inkar edilmesini suç sayan yasa tasarını kabul ederek çifte standart sergilediğini kaydetti. Fransa Parlamentosu'nun aldığı kararın özgürlükçü Avrupa adına kara bir leke olarak sürüleceğini ifade eden Toptan, "Bu yasa çıkarsa bir Türk vatandaşı ve yahut Sayın Başbakan, Fransa'daki bir basın toplantısında gelen bir soruya "Biz Ermeni katliamı yapmadık" diye cevap verirse, gözaltına alınıp 3 yıla kadar hapis ve 45 bin Euro'ya kadar para cezasına çarptırılacak. Böyle bir saçmalık olur mu? Fransa Meclisi'nin aldığı bu karar özgürlükçü Avrupa adına, tarihe kara bir leke olarak yazılacaktır" dedi. 

Fransa'nın aldığı kararda Türk hükümetini yeterli tepki koyamamakla eleştiren Toptan, DYP olarak Fransa'nın aldığı bu kararı şiddetle kınadıklarını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 22:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?