5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

İP'den 'Apo' eylemi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanması noktasında aldığı karar, Rize’de bir grup İşçi Parti’li tarafından şehitlikte protesto edildi.

Rize’de İslampaşa Mahallesi’nde bulunan şehitliğe giden İşçi Parti’liler, şehitliğe Atatürk portresi bırakarak basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını yapan İP Rize İl Başkanı Metin Sinan Kan, AİHM’in Leyla Zana’nın ardından Abdullah Öcalan’ı da serbest bırakmak istediğini belirterek hükümetin bu bilgiyi halktan gizlediğini ileri sürdü. Kan, "AİHM, 30 bin insanımızı şehit eden, 150 milyar dolar harcamamıza neden olan emperyalist uşağı Abdullah Öcalan’ın yeniden yargılanmasına karar vermiştir.

Bu karar Avrupa Birliği tarafından Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne bildirilmiştir. Hükümetten bu kararın Türkiye’de infiale yol açmaması için önlem alması istenmiştir. Geçtiğimiz aylarda Avrupa, Leyla Zana’ları serbest bırakmıştı. Şimdi sıra Emperyalist uşağı Öcalan’a gelmiştir. Geçilmez dediğimiz, on binlerce şehit vererek düşmanı geçirtmediğimiz Çanakkale, Avrupa Birliği hikayeleri ile geçilmek üzeredir. Avrupa Birliği aldatmacaları ile Çanakkale’yi geçeceğini sananlar yanılıyor. Onları çok daha güçlü bir direniş beklemektedir. O zaman uğradıkları hezimetin çok daha büyüğünü yaşamaya hazır olsunlar" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 18:18:05
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 16:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?