5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

İpsiz Recep anıldı

Kuvay-ı Milliye kahramanlarından İpsiz Recep, Rize’de heykelinin başında İşçi Partisi tarafından anıldı. İşçi Parti’li (İP) bir grup, ellerinde Türk bayrakları ile İpsiz Recep’in Rize Sahil Kompleksi’nde bulunan heykelinin başında toplandı.

Grup adına konuşan İşçi Partisi Rize İl Başkanı Metin Sina Kan, Rizeli olan İpsiz Recep’in isminden Anıtkabir’de övgüyle bahsedildiğini belirterek, Rize’de hak ettiği ilginin gösterilmemesinden yakındı.

İl Başkanı Metin Sina Kan, "İpsiz Recep, Kurtuluş Savaşı döneminde balıkçı tekneleriyle Kuvay-ı Milliye’ye asker ve silah taşımış bir halk kahramanıdır. Kendi oluşturduğu grubu ile düşmana karşı savaş verip, birçok başarı elde etmiştir. Vatana olan hizmetleri karşılığı Atatürk tarafından ödüllendirilmek istense de, parayı pulu kabul etmeyerek içindeki vatan aşkını ispatlamıştır. Biz İşçi Partisi olarak, her yıl İpsiz Recep’i anma kararı aldık. Buradan, Türkiye’nin üniter yapısını tartışma konusu yapanlara sesleniyorum; geçmişte 10 İpsiz Recep vardı, bu vatanı kimse bölemedi. Bugün yüz binlerce İpsiz Recep var. Bugün de bölmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 15:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?