5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

İşsiz pazarcılar çocuklarını okutamıyor

Rize Belediyesi tarafından pazaryerleri yıkılan ve kendilerine yeni yer gösterilmeyen pazarcılar, çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamadıkları gerekçesiyle Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüyerek öğrencilerinin kayıtlarının silinmesini istedi. 

Rize'de belediyeden yeni yer alamayan pazarcılar, başlattıkları eylemlerine yeni bir tanesini ekledi. Dernek binalarında toplanan pazarcılar, Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kadar yürüdü. İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ile görüşen pazarcılar, eğitim masraflarını karşılayamadıkları için öğrencilerinin kayıtlarının silinmesini istedi. Pazarcılar konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçelerini bıraktı. 

Pazarcılar adına açıklama yapan Pazarcılar Derneği Başkanı Orhan Yeşilyurt, "Aylardır işsiziz, çocuklarımızı okutacak durumda değiliz. Biz kimseden aş, iş istemiyoruz. Dükkanlarımız yıkılırken, bize verilen sözün tutulmasını istiyoruz" dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ise yaptığı açıklamada, "222 sayılı kanuna göre ilköğretim zorunludur. Çocuklarınızı okuldan alırsanız maddi manevi cezaya uğrarsınız. Pazarcı esnafının durumu çok kritik. Bu nedenle pazarcı esnafının çocuklarının masrafını çekerek okutacağız" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 17:52:47
Güncelleme :21 Şubat 2007 Çarşamba 17:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?