3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Kaçak çaylar imha edilmeli

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, kaçak yollarla yurda sokulan çayların imha edilmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan yaptığı açıklamada, kaçak yollarla getirtilirken güvenlik birimleri tarafından yakalanan çayların aynı kişiler tarafından açılan ihalede yine düşük bedeller ödenerek geri alındığını belirterek, “Kaçak çayın bölge ve ülke ekonomisine ne denli kayıplar yaşattığını en iyi bilenlerin başında hemşehrimiz olan sayın bakanımız Hayati Yazıcı gelmektedir. Biz kendisiyle yaptığımız görüşmelerde, gümrüklerde kaçak çay konusuna daha fazla hassasiyet gösterilmesini istedik. Kendisi bu toprakların insanı olarak konuya çok duyarlı yaklaşmaktadır. Yakalanan kaçak çayların ihale edilerek satılması, bir anlamda kaçağa meşruiyet kazandırmaktadır” dedi.

A firmasının yakalanan kaçak çayını yine aynı kişilere ait B firmasının satın alarak piyasaya sürdüğünü kaydeden Erdoğan “Kaçak olan çay bu şekilde meşruiyet kazanmaktadır ki, bu durum bir yandan kaçakçılıkla mücadele ederken, öbür taraftan kaçağı teşvik etmek anlamına geliyor. Geçimini çaydan sağlayan Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki 1 milyonu aşkın insan adına Rize Ticaret Borsası olarak, kaçak çayla mücadele konusunda tüm gayretimizi sarf ediyoruz. İnanıyorum ki, bu dönemde sektöre ciddi zararlar veren kaçak çayın tümüyle önlenmesini elbirliği ile gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 16:16:00
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 20:39:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?