5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Kaçkar Dağları'nda 'Heliskiciler'e uyarı

Rize Orman ve Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri, Rize’nin Kaçkar Dağları’nda bir süredir ’Heliski’ sporu yapan çoğunluğu İsviçreli sporculara birer yazı göndererek sporculardan, bölgedeki yabani hayvanları rahatsız etmemeleri konusunda uyardı.

Yetkililer sporculardan, hayvanların çiftleşme döneminde rahatsız etmemek için helikopterlerini yüksekten uçurmaları ve günlük görüntü ve fotoğraf çekimlerinde belirli bir ücret ödemeleri isteklerinde bulundu.

Orman ve Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri, bu ay başlarında Rize’nin Kaçkar Dağları’nda Heliski sporu yapmaya başlayan ve Ayder Yaylası’nda konaklayan çoğunluğu İsviçreli sporculardan oluşan Turkeyheliski Organizatörleri’ne uyarı yazısı gönderdi. Yazıda, yasalar gereği günlük olarak çekilen görüntüler için 72.5 YTL, fotoğraflar için 65 YTL para talebinde bulunulurken, yöredeki yabani hayvanların çiftleşme dönemi olduğu için helikopterlerin yüksekten uçurulması talep edildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Vali Enver Salihoğlu, Heliski sporcuları keyif yapacak diye yabani hayvanların yaşamlarını tehlikeye atamayacaklarını söyledi. Bu yıl yörede macera turizminin canlanması için her türlü organizasyona destek olduklarını belirten Vali Salihoğlu "Bu sene Heliski sporcularına ilk olması nedeniyle tolerans tanıdık. Fazla ses çıkartmadık. İlgili yazıyı kendilerine gönderdik. Onlar orada keyif yapacak diye yabani hayvan hayatını tehlikeye atamayız" dedi.

"Seneye yine aynısını yaparlarsa onları Kaçkar’a sokmam" diyen Vali Salihoğlu, "Ben İsviçre’ye gitsem beni bu işler için oraya sokmazlar bile. Bu tür etkinliklerde dünya standartları var. Bizde bu standartları uyguluyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 12:54:34
Güncelleme :17 Şubat 2005 Perşembe 12:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?