5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Kaçkar'da nefesleri kesen tatbikat

Rize’de Kaçkar Dağcılık ve Rafting Spor Kulübü (KDRK) tarafından nefes kesen bir yaralı kurtarma tatbikatı düzenlendi. Tatbikat sonrası Rize Valisi Enver Salihoğlu ve Belediye Başkanı Halil Bakırcı, profesyonel dağcılara taş çıkartan bir gösteri sundu.

KDRK’ya mensup profesyonel dağcılar Rize’nin İkizdere İlçesi Sivrikaya Yaylası’nda düzenledikleri yaralı kurtarma tatbikatı ile göz doldurdu. Dağcılar tatbikat gereği, dondurucu soğuk ve kar yağışı altında yaklaşık 50 metrelik uçuruma düşen bir yaralıyı, yerden 50 metre yükseklikte yamaçtan başka bir yamaca ip gererek kurtardılar. Nefes kesen gösteride ilk önce bir dağcı gerilen ipte ilerleyerek yaralının bulunduğu noktaya indi. Yaralıyı farklı bir iple gergin ipe çıkartarak makaraya takmayı başardı. Makaraya takılan yaralı diğer dağcılar tarafından çekilerek kurtarıldı. Yaralı, tatbikat gereği ambulansa bindirilerek hastaneye götürüldü. Tamamı Rizeli dağcılardan oluşan ekibin başarılı çalışması izleyenlerin taktirini topladı.

Bu çalışmanın ardından, doğa sporlarına olan merakı ile bilinen Rize Valisi Enver Salihoğlu, yerden 50 metre yükseklikteki ipe çıkarak bulunduğu yamaçtan karşı yamaca geçti. Valinin ardından Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, büyük bir kaya kütlesinden iplerin yardımı ile uçuruma indi. Vali Salihoğlu ve Başkan Bakırcı’nın gösterileri profesyonel dağcılara taş çıkarttı. Rize Valisi Enver Salihoğlu yaptığı açıklamada, yapılan tatbikatın önemine değinerek, "Rize en fazla dağcılık kulübü bulunan ildir. Bu tatbikat sporcularımın dağcılık konusunda geldikleri noktayı gözler önüne sermiştir" dedi. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise ilk kez böyle bir denemede bulunduğunu ve korkmadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 12:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?