5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Kaçkarlar'a ayı rehabilitasyon merkezi

Ünlü fotoğrafçı ve belgesel yapımcısı Cemal Gülas'ın ortaya attığı Kaçkar Dağları'nda bir Ayı Rehabilitasyon Merkezi kurulması fikrine Çevre ve Orman Bakanlığı'nın sıcak baktığı ve konuyla ilgili çalışma başlattığı öğrenildi.

Eğer Kaçkar Dağları'nda bir Ayı Rehabilitasyon Merkezi kurulursa bir süre önce Bursa'nın Karacabey İlçesi'ndeki Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülen 'Datvi' isimli ayı doğal yaşam alanı olan Kaçkar Dağları'na geri getirilecek.

Geçtiğimiz günlerde ünlü fotoğrafçı Cemal Gülas'ın da evinin bulunduğu Kaçkar Dağları'ndaki doğal yaşam alanından alınarak Bursa'nın Karacabey İlçesi'nde bulunan Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülen ayı Datvi'nin yeniden ait olduğu yere dönmesi gündeme geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cemal Gülas, "Benimle görüşen Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Datvi'nin de yaşadığı ve evimin yer aldığı orman sahası içerisinde yeni bir ayı rehabilitasyon merkezi kurulması için çalışma başlattıklarını söylediler.

Kaçkar Dağları Milli Park sahası içinde kurulması düşünülen rehabilitasyon merkezine Bursa Karacabey'deki rehabilitasyon merkezindeki bütün ayıların nakledilmesi düşünülüyor. Karacabey'deki merkez ise dansçı ayıların barınacağı bir yer olarak kalacak. Bu benim için çok sevindirici bir gelişme oldu. Böylece Datvi ait olduğu yere geri dönecek. En kısa sürede çalışmaların başlayıp böyle bir rehabilitasyon merkezi kurulması için ben de elimden gelen çabayı harcayacağım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 17:45:49
Güncelleme :29 Kasım 2007 Perşembe 17:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?