5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Kaçkarlar'da feci ölüm

Otomobilini satmak için memleketi Rize’ye giden Onur Pınar, 4 yıl önce mezun olduğu Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Bölümü öğrencileriyle birlikte tırmandığı Kaçkarlar’da kayalıklardan düşerek öldü.

Onur Pınar’ın annesi Şafak Pınar ve babası Tayyar Pınar, oğullarının ölüm haberiyle yıkıldı. Dağcılar Onur Pınar’ın cenazesini 3 saatte ellerinde taşıyarak ambulansa götürdü.

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Bölümü’nde okuyan öğrenciler ile öğretim görevlilerinden oluşan 50 kişilik dağcı grubu Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine giderek Kaçkarlar’ın 3 bin rakımlı Verçenik Zirvesi’ne doğru tırmanışa geçti.

Ekibe 4 yıl önce üniversitenin aynı bölümden mezun olan ve Ankara’da yaşayan Onur Pınar (29) da Rize’den katıldı. Otomobilini satmak üzere memleketi Rize’ye geldiği öğrenilen Pınar, daha önceden sözleştiği ekiple Çamlıhemşin’de buluştu. Kaçkar Dağları göller bölgesine çıkan 51 kişilik ekip kamp kurdu.

Üzerine kaya düştü
Sabah Kaçkarlar’ın en yüksek zirvesi olan Verçenik’e doğru tırmanışa geçen ekipten aralarında Onur Pınar’ın da bulunduğu 4 kişi saat yakındaki şelaleden içme suyu almaya gitti. Bu sırada yamaçtan kopan kaya kütlesi Pınar’ın sırtına çarptı. 2 metre yüksekten düşen Pınar, başını kayalara çarptı. Ağır yaralanan Pınar’a ilk müdahaleyi ekipteki dağcılar yaptı. Pınar’ın olaydan bir saat sonra kalbi durdu. Arkadaşları tarafından 10 dakika boyunca suni teneffüs ve kalp masajı yapılan Pınar hayatını kaybetti.

Omuzlarda taşındı
Telefonla Jandarmaya ulaşan ekiptekiler yardım istedi. Trabzon ’dan kalkan 112 acil servis helikopteri güzergah üzerindeki yoğun sis nedeniyle bölgeye inemedi. Jandarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, (UMKE) Sivil Savunma ile AKUT’ tan oluşan 20 kişilik ekip bölgeye ulaşt. Pınar’ın cenazesi 3 saat boyunca omuzlarda taşınarak ambulansa getirildi. Pınar’ın cenazesi daha sonra Çamlıhemşin Sağlık Ocağı’na götürüldü.

...
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2011 Cumartesi 11:23:02
Güncelleme :30 Temmuz 2011 Cumartesi 11:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?