3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Kadro alamayan işçilerden protesto

ÇAYKUR’DA KADRO ALAMAYAN İŞÇİLER AK PARTİ’YE YÜRÜDÜ

ÇAYKUR’da 180 gün fiili olarak çalıştıkları gerekçesiyle kadro alan 3 bin 100 işçi arasına giremeyen bir grup işçi, kendilerine kadro verilmemesini AK Parti Rize İl Başkanlığı binası önünde toplanarak protesto etti.

ÇAYKUR’da 180 gün fiili olarak çalıştıkları gerekçesiyle mahkemeye baş vuran 3 bin 100 işçi kadro alırken mahkemeye başvurmakta geç kaldıkları için bu haktan yararlanamayan 83 işçiden bir grubu, kadro alamayışlarını AK Parti Rize İl Başkanlığı önünde toplanarak protesto ettiler.

Protestocu işçiler adına basın açıklaması düzenleyen Serkan Baki isimli işçi, “3 bin 100 arkadaşımız 180 gün fiili çalıştıkları gerekçesiyle kadro aldı. Aynı şekilde çalışan 86 kişi için de önce kadro verildiği söylendi. Ancak daha sonra başvurusun geç yapıldığı gerekçesiyle ÇAYKUR'un Danıştay'a itiraz etmesi üzerine 86 kişiye kadro verilmedi. Biz hakkımızı istiyoruz. Tek bildiğimiz ekmek davasıdır. Biz zaman aşımı veya hukuki bir şeyden anlamayız. Ailelerimizle perişan olduk. Kadro almak bizim hakkımız. Hakkımızın bize verilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

Baki, bu konuda hemşehrileri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerinden yardım beklediklerini ifade ederek, kendilerine de kadro verilmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini söyledi.

Caddede bir süre yürüyen ve alkışlayarak protesto yapan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

ÇAYKUR’DA KADRO ALAMAYAN İŞÇİLER AK PARTİ’YE YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 18:17:03
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 18:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?