30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Kahraman gibi öldü!

Rize'de meydan gelen heyelanda hayatını kaybeden eski muhtar Osman Kutay'ın ölümünün arkasında kahramanlık öyküsü çıktı

Aşırı yağış sonrasında ailesi ve komşuları ile birlikte mahsur kalan Salim Bilgin, arkadaşı Osman Kutay’ı telefonla arayarak yardım istedi.

Bunun üzerine kamyonetiyle Hamidiye Mahallesi’nin yüksek kesimine çıkan Kutay, arkadaşı Salim Bilgin ile 10 kişiyi araca alarak belde merkezine hareket etti. Ancak kamyonet yolda arızalandı.

DOĞAL AFET DEĞİL CİNAYET

Bunun üzerine aracın kasasından inen 10 kişi yürüyerek belde merkezine yöneldi. Salim Bilgin ve Osman Kutay ise aracın yanında kaldı.

Kamyonetin arızasını gidermek isteyen Bilgin ve Kutay, bu sırada aniden gelen heyelanın altında kalarak sürüklendi ve gözden kayboldu.

Yardıma giden Kutay, toprak altında kalarak hayatını kaybetti. Çaykur emeklisi olan Kutay’ın emeklilik sonrası terzilik yaptığı öğrenildi

SELİN ARDINDAN GÖZYAŞI KALDI

Rize'nin Gündoğdu beldesinde önceki akşam etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen ve 12 kişinin yaşamını yitirdiği heyelanın çaresizlik ve gözyaşı kaldı. Kadın, erkek, çocuk , yaşlı demeden herkes geriye kalan eşyalarını kurtarmaya çalışıyor.

Rize'nin Gündoğdu beldesinde önceki akşam etkili olan sağanak nedeniyle meydana gelen ve 12 kişinin yaşamını yitirdiği heyelanın ardından enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AKUT ve belediye ekipleri ile vatandaşlar, kayıp Salim Bilgin ile Havva Kopuz'u arama çalışmalarına da yeniden başladı.

İş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmaları sürdürülürken, bir yandan da vatandaşlar ev ve iş yerlerini temizliyor.

Belediye ekiplerince de temiz su ihtiyacı tankerlerle halka su dağıtılarak karşılanıyor.

Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri, heyelan bölgesinde araçlarla ulaşılamayan yerlere yaya olarak giderek sağlık sorunu bulunan vatandaşlara müdahale ediyorlar. Ayrıca diyaliz hastaları da ikametlerinden alınarak hastanelere götürülüyor.

Yiyecek ve iaşe ihtiyacı olan vatandaşlara da bu ihtiyaçlarının giderilmesi için yardımcı olunuyor.

-YARALILARIN SAĞLIK DURUMU İYİ-

Bu arada hastanelerde tedavi altında olan ve heyelan nedeniyle yaralanan 6 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Rize'nin merkeze bağlı Gündoğdu beldesinde önceki akşam sağanak sonucu meydana gelen heyelanlarda Servan Taşkıran, Fazile Efil, Akif Kopuz, Tahir Akat, Osman Kutay, Akif Ahmet Kopuz, Muhammet Kopuz, Vildan Kopuz ve Meliha Kopuz, Sonay ile eşi Serdar Pehlivan ve Hüsniye Kopuz hayatını kaybetmişti.

Kayıp olan Salim Bilgin ile ailesinin kendinden haber alamadığını belirttiği Havva Kopuz ise aranıyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 17:58:47
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 18:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?