8
Mayıs
2024
Çarşamba
RİZE

Kahvehaneler eğitime açıldı

Rize Valiliği'nce başlatılan 'Yaşım boyu eğitim projesi" kapsamında öğretmenlere zimmetlenen kahvehanelerde vatandaşlara çeşitli konularda eğitim veriliyor. 

Yaşam Boyu Eğitim Projesi kapsamındaki ilk uygulama, Rize Valisi Kasım Esen'in de katılımıyla şehir merkezindeki Stadyum Kahvehanesi'nde yapıldı. Proje gereği kahvehane sahibi Hamit Efendioğlu ile kahvehaneden sorumlu gönüllü öğretmen Mehmet Sadık Cengiz arasında bir protokol imzalandı. Vali Esen, imzalanan protokolü okuyarak işletmenin duvarına astırdı. Protokol gereği kahvehaneler arasında yapılan alan dağılımında, Stadyum Kahvehanesi'nin, müzisyen ve sanatkarlardan sorumlu kahvehane olmasına karar verildi. 

Daha sonra Rize Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Görgülü, ilk yardım konulu eğitim sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun ardından Rizeli mahalli sanatçılar kemençe eşliğinde atma türkü gösterisi yaparken, emekli öğretmen Abdulkadir İpekoğlu da, kahvehanelerin zararlarıyla ilgili yazdığı şiiri okudu. 

Rize Valisi Kasım Esen programda yaptığı yaptığı konuşmada, Yaşam Boyu Eğitim Projesi kapsamında ildeki kahvehaneleri gönüllü öğretmen ve sağlık çalışanlarına zimmetlediklerini belirterek gönüllü eğitmenlerin sorumlu bulundukları kahvehanelerde görev yaparak zamanlarını bu mekanlarda geçiren vatandaşlara çeşitli konularda eğitim vereceklerini söyledi. Vali Esen, işletme sahibi Hamdi Efendioğlu'na bir satranç takımı hediye ederek kahvehanede okey ve kağıt oyunlarının dışında satranç oynatılması talebinde bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 14:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?