3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Kameralar cemaati ikiye böldü

MESCİDDE KAMERA TARTIŞMASI

Rize’nin Kalkandere ilçesinde Eski Merkez Camisi’nin mescidine yerleştirilen güvenlik kameraları, cemaatten gelen şikayetler üzerine İl Müftülüğü tarafından kaldırtıldı.

Edinilen bilgiye göre, Eski Merkez Camisi’ne Cami Derneği tarafından bir süre önce 8 adet güvenlik kamerası yerleştirildi. Kameralardan dört tanesi caminin dış yüzeyine yerleştirilirken, dört tanesi caminin ibadete açık olan mescit kısmına yerleştirildi. Kameralar takıldıktan bir süre sonra isimlerini açıklamayan ancak memur olduklarını belirten bazı kişiler, Rize Müftülüğü’ne şikayet dilekçesi yazarak, “Kameralar ile takip edildikleri endişesi” taşıdıklarını belirterek kameraların kaldırılmasını istediler. Şikayetleri bazı esnaf şikayetleri de eklenince İl Müftülüğü’nün emri ile camideki kameralar kaldırıldı.

Kameraların kaldırılması cami cemaatini ikiye böldü. Cami cemaatinin bir bölümü kameraların kaldırılmasına karşı çıkarken bir bölümü ise güvenlik gerekçesiyle camide kamera olmasını doğru bulduklarını ancak mescit içerisinde kamera istemediklerini belirttiler.

Rize İl Müftüsü İlyas Serenli İHA muhabirine yaptığı açıklamada, gelen şikayetler üzerine kameraların kaldırıldığını belirterek, “Camilerde güvenlik amaçlı kamera yerleştirilmesini teşvik ediyoruz. Ancak mescitlerde, kamera bulunması uygun değil. Şikayetler üzerine mescitte bulunan kameraları kaldırdık. Aynı şekilde il merkezinde bulunan Eminettin Camisi’nin mescit kıskında bulunan kameraları da şikayet üzerine kaldırmıştık” dedi.

MESCİDDE KAMERA TARTIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 14:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?