30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Kar ambulansı hastaya geç ulaştı

TAŞIYICI ARIZALANINCA KAR AMBULANSI HASTAYA ÜÇ SAAT GEÇ ULAŞTI

Rize'de, kar ambulansı taşıyıcısı arızalanınca kar ambulansı hastaya üç saat geç ulaştı.

Rize'de yoğun kar yağışı köy ve mahalle yollarını araç ulaşımına kapatınca, evlerinde mahsur kalan hastaların imdadına kar ambulansı yetişti. Sağlık Bakanlığı tarafından Rize'ye gönderilen paletli kar ambulansı, Rize'nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının iki metreyi bulması üzerine faaliyete geçti. Ambulansla ilk gün Rize'nin Güneysu İlçesi Pazar köyü kırsalında araçları ile mahsur kalan Ethem Demir (38) ve İslam Demir (32) donmak üzereyken kurtarıldı. Aynı gün kar ambulansı ile evlerinde mahsur kalan

üç diyaliz hastası ve iki doğum hastası evlerinden alınarak hastanelere ulaştırıldı.

Rize'nin Çaykent beldesi Elmalı köyünde karların yolları kapatması sonucu evinde mahsur kalan Yılmaz Şengün'ün evinden alınması için yine kar ambulansı görevlendirildi. Asfalt ve beton zeminde hareket edemeyen ambulans, Rize Özel İdare Müdürlüğü'ne ait taşıyıcı ile bölgeye sevk edilmek istendi. Kar ambulansı taşıyıcıya yüklendikten sonra hareket edilmeye hazırlanırken motorunda arıza meydana geldi. Arıza üç saatte giderildi. Arıza nedeniyle kar ambulansı yardım talep edilen bölgeye üç saat geç ulaştı.

Ambulans bölgeye ulaştığında, hasta yakınları tarafından 300 metre taşınarak yola indirilmişti.

Sağlık Bakanlığı tarafından Rize'ye gönderilen kar ambulansının taşıyıcısı olmadığı için Özel İdare Müdürlüğü'ne ait araçlarla taşındığı öğrenildi.

TAŞIYICI ARIZALANINCA KAR AMBULANSI HASTAYA ÜÇ SAAT GEÇ ULAŞTI
TAŞIYICI ARIZALANINCA KAR AMBULANSI HASTAYA ÜÇ SAAT GEÇ ULAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 16:46:03
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 18:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?