3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Kar yolları kapattı!

Rize’nin yüksek kesimlerinde geçtiğimiz geceden itibaren etkili olan kar yağışı bazı dağ köylerinin yollarını araç ulaşımına kapattı.

Bir süredir bölgede etkili olan sağanak yağış, geçtiğimiz gece Rize’nin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Rize’nin Güneysu ilçesi Handüzü Yaylası, İkizdere ilçesi Çağırankaya ve Ovit Yaylaları’na bağlı bir çok dağ köyünün yolları araç ulaşımına kapandı. Rize-Erzurum Karayolu da Ovit Geçidi’nde araç ulaşımına kapandı. Kapanan karayolunun açılması için karayolları ekipleri çalışma başlattı.

Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sultan Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kapanan yollara bağlı dağ köylerinde vatandaşlarımız bulunuyor. Bu nedenle gün içerisinde yol açma çalışmalarına başlayacağız. Yağan kardan dolayı her hangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Bunun yanında geçtiğimiz günden bu yana etkisini sürdüren şiddetli sağanak yağış sonucu bazı mahalle yollarımızda tahribatlar meydana geldi. Bu tahribatların onarılması için çalışmalar başlattık” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 17:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?