5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Karal'a kral gibi karşılama

Kurşunlandıktan sonra 4 ay Rize'den uzak kalan Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) Rize İl Başkanı Hasan Karal, dün Rize girişinde partililer tarafından kral gibi karşılandı. 

Rize'de 6 Ekim tarihinde evinin girişinde kurşunlanan AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Rize'de başlayan tedavisini Ankara'da sürdürmüştü. 4 ay il dışında kalan Karal, dün tedavisini tamamlayarak Rize'ye geri döndü. Karal partililer tarafından Rize il sınırında karşılandı. Partililer yaklaşık 200 araçlık bir konvoy oluşturdu. Karal il sınırlarından içeriye girince aracından inerek partililerle selamlaştı. Karal ile görüşmek isteyen partililer izdihama neden olurken, Rize-Trabzon Karayolu kısa bir süre araç ulaşımına kapandı. Partililer daha sonra konvoy halinde Rize'ye hareket etti. 

Bu arada, konvoyda bir de kaza yaşandı. AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Kaya Kıydırım'ın kullandığı araç, aşırı hız yüzünden Hasan Karal'ın içinde bulunduğu araca çarptı. Kazada Kaya yaralandı. Hasan Karal daha sonra Yakamoz Restoran'da partililerle biraraya geldi. Salonda sürekli Mehter Marşı çalınması dikkat çekti. Karal burada yaptığı konuşmada, "Bugün hayatımdaki en anlamlı günlerden bir tanesi. Böyle bir karşılama beklemiyordum. Bana olan vefanızı ispatladınız. Allah da sizi iki cihanda mesut etsin. Sizlere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Öte yandan, kurşunlanmadan önce 160 kilo olan Karal'ın tedavi süresince 40 kilo vererek 120 kiloya düştüğü görüldü.
iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 12:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?