3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Karayollarını mahkemeye veriyor

Rize’de Ömer Uzun isimli vatandaş Karayolları tarafından mağdur edildiği gerekçesiyle yargıya başvuracağını açıkladı.


Rize’nin Ortapazar Köyü’nde arazisi bulunan Ömer Uzun, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Ortapazar-Kalkandere Yolu’nun inşaatı sırasında yapılan bazı hatalardan dolayı arazisinin sular altında kaldığını ve mağdur edildiğini belirterek Karayolları Rize Şube Müdürlüğü’nü dava edeceğini açıkladı.

Uzun, yol yapım çalışması sırasında projenin dışına çıkılarak yolun asıl geçmesi gereken güzergahtan değil de farklı bir güzergahtan geçirildiğini belirterek “Bu hata yüzünden benim arazim sular altında kaldı. Çay tarımı yaptığım arazimden verim alamıyorum. Arazi bataklığa döndü. Karayolları tarafından mağduriyetimin giderileceği söylenerek zarar gören arazimi bir yıl boyunca depolama alanı olarak kullanacaklarını söylediler.

Bunun üzerine 4 Haziran 2008 tarihinde Rize Valiliği kararı ile arazinin depolama alanı olarak kullanılması kararlaştırıldı. Bedel için bilirkişi geldi. Karayollarının istediği bedelde anlaşamayınca en son olarak 10 bin YTL’de anlaştık. Arazim depolama alanı olarak kullanıldı.

Gel git param ödenmedi. En son bana 1 yıllık kiralama süresinin dolduğunu, araziyi kullanmaktan vazgeçtiklerini bu nedenle parayı ödemeyeceklerini söylediler. Rize Valiliği’nin kararına rağmen, arazim depolama alanı olarak kullanılıp bataklığa dönüştürülmesine rağmen ikinci kez zarara uğratıldım. Konuyla ilgili dava açacağım” dedi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden Gülçe Yılmaz, “Söz konusu arazinin depolama alanı olarak kullanılması kararlaştırıldı. Ancak arazi sahibi ile ücrette anlaşılamadı. Bir yıl kiralanacaktı. Bir yıl da dolduğu için araziyi kiralamaktan vazgeçtik” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 18:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?