5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

KASTOB'tan paneller dizisi

Karadeniz Bölgesi'nde yer alan 21 ilin üyesi olduğu Karadeniz Sivil Toplum Beraberliği Derneği (KASTOB), ilk kurultayını Rize'de gerçekleşecek. İki yıl önce Karadeniz Bölgesi ve insanını ilgilendiren konularda bölgede faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin bilgi ve deneyimlerini paylaşmak ve ortak projeler yürütülmesinde katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan KASTOB çalışmalarını hızlandırmak amacıyla bu yıl ilk kurultayını düzenliyor.

17 Ağustos 2005 tarihinde Rize'de yapılacak kurultayla ilgili bir basın açıklaması düzenlendi. Rize Asnur Otel'de düzenlenen basın açıklamasına, KASTOB Başkanı Hasan Ekşi, KASTOB Genel Koordinatörü Gültekin Taşpınar, Kurultay Başkanı Prof. Dr. Ertaş Ergüven ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yurtman katıldı. Basın açıklamasında, KASTOB ve bu yıl ilki düzenlenecek olan kurultay hakkında bilgi verildi. Üç gün sürecek olan kurultaya çok sayıda panelistin katılacağı kurultayda, birçok panelin gerçekleştirileceği açıklandı. Bu panellerde Rize'nin öncelikli ihtiyaçları, eksiklikleri ve bu eksikliklerin giderilmesi için belirlenecek çözüm yollarının tartışılacağı belirtildi.

Kurultay kapsamında ilk olarak 17 Ağustos 2005 tarihinde Rize Dedeman Otel'de, Prof. Akyıldız, Avukat Cihan Yamakoğlu, Doç. Dr. Emin Gürses ve Araştırmacı Ali Taşpınar'ın konuşmacı olarak katılacağı, "Tarihte Rize'nin Dünü Bugünü" konulu bir panel düzenlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 09:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?